Doi tineri din Iași, arestați după ce l-au lovit pe un alt ieșean, pentru 200 de lei!

Doi tineri din Iași au primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile la noi în județ, fiind principalii suspecți în cazul unei tâlhării din weekend. Cei doi ieșeni lucrau ca zilieri la o fermă și, chiar de Ziua copilului, cei doi au l-au lovit pe un alt ieșean și i-au sustras 200 de lei. Nu au apucat să cheltuie prea mult, pentru că în scurt timp au fost prinși de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești, localitatea unde comiseseră fapta.

Polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din comuna Țibănești, județul Iași, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în proximitatea fostei stații CFR a orașului, prin violențe a fost deposedat de suma de 200 de lei de către două persoane. Din cercetări a reieșit că, inițial, cei doi ar fi amenințat bărbatul cu acte de violență, iar ulterior l-ar fi lovit cu pumnii în zona feței și i-ar fi sustras din buzunarul hainei suma de 200 de lei. 

Cei doi  tineri, de 17 ani, respectiv 22 de ani, din județul Iași au fost depistați de polițiști la scurt timp după comiterea faptei, circa 80% din suma de bani sustrasă fiind recuperată. Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. 

Ieri, instanța a admis propunerea de arestare preventivă, aceștia fiind „cazați” în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea. „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, împotriva inculpaţilor: - Marin Constantin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie și - Stamatin Ionuţ Petronel, cu antecedente penale, cetăţenie română,cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie şi, pe cale de consecinţa, dispune arestarea preventivă a acestora pe o durată de cîte 30 de zile începând cu data de 03.06.2019, ora 01.10 până la data de 02.07.2019, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în încheierea Judecătoriei Focșani..

 

Adauga comentariu