107 milioane de lei pentru 200 de kilometri de drum

Consilierii județeni au decis aprobarea unui credit de angajament necesar încheierii unui acord cadru pentru execuția de covoare asfaltice pe drumurile județene.

Astfel, în următorii doi ani, vor fi reabilitați 200 de kilometri, investiția estimată fiind de 107 milioane de lei. Pentru protejarea drumurilor, aleșii județeni au aprobat achiziționarea unui sistem portabil de cântărire auto pe osie, care să ajute la depistarea autocamioanelor care depășesc regimul de greutate și determină deteriorarea asfaltului. 

Totodată, Consiliul Județean va iniția demersurile în vederea înființării în calitate de partener, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, a unui centru de excelență pentru copiii supradotați din întreg județul.

Consilierii județeni au mai aprobat planul de administrare al Regiei Autonome Aeroportul Iași și indicatorii de performanță, precum și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli. 

Unităților administrativ teritoriale din județ le-au fost repartizate sumele destinate finanțării ”Programului pentru școli al României”, conform prevederilor Hotărârii Guvemului nr. 533/ 2018. Responsabilitatea pentru gestionarea eficientă și în conformitate cu prevederile legale a fondurilor repartizate revine fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Iași.

Adauga comentariu