400 de terenuri de sport la Iași. Maricel Popa: "Mihai Chirica să se apuce de treabă!"

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, vine cu noi propuneri pentru capitala Moldovei, dar pentru asta, cere ca reprezentanții primăriei municipiului să colaboreze pentru a găsi cele mai eficiente soluții. Președintele CJ Iași și-a făcut cunoscute intențiile în cadrul unei postări pe o rețea de socializare:

 

Am purtat o serie de discuţii în această săptămână cu ministrul Tineretului şi Sportului, cu reprezentanţi din conducerea Federaţiei Române de Fotbal, dar şi cu viceprim-ministrul Paul Stănescu, care este şi ministrul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice. Există un proiect naţional de revitalizare a sportului şi de construire a 400 de terenuri de sport.

 

La Iaşi suntem deficitari în ceea ce priveşte infrastructura sportivă. Mă preocupă acest lucru şi avem acum posibilitatea să mişcăm lucrurile rapid şi eficient. Îl rog pe primarul Mihai Chirica să identifice câteva locaţii în municipiul Iaşi pe care să le punem apoi la dispoziţia ministerului de resort pentru construirea a 1-2 baze sportive. Încercăm să facem acelaşi lucru şi la Paşcani sau Hârlău şi eventual în 4-5 comune din judeţ. Cred că o soluţie o poate constitui baza sportivă de la stadionul Tineretului, din cartierul Tătăraşi. Acolo există deja o infrastructură adaptată la ceea ce se doreşte prin aceste tipuri de proiecte. O bază sportivă modernă aici ar însemna foarte mult pentru fotbalul juvenil. Copiii şi juniorii ar avea posibilitatea să faca mişcare pe terenuri noi, de o calitate foarte bună.

 

Vineri este anunţată o vizită la Iaşi a unei delegaţii din cadrul FRF, condusă de preşedintele Răzvan Burleanu şi cel mai probabil va fi demarată o nouă discuţie pe acest subiect.
Am încredere în echipa managerială de la FRF. Sunt convins că împreună vom reuşi să demarăm proiecte fezabile pentru municipiul şi judeţul Iaşi. Mai ramâne ca Primăria Iaşi să răspundă pozitiv invitaţiei mele, iar primarul Mihai Chirica să se apuce de treabă, să lase la o parte ranchiuna şi frustrările şi să realizăm aceste proiecte importante pentru comunitate. Nu mai e timp de mofturi şi copilării!

 

Guvernul şi-a propus ca în perioada următoare să construiască cel puţin un teren de fotbal în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ. Vor fi construite şi modernizate, în total, 400 de terenuri de fotbal la nivel naţional.
Bazele sportive vor fi de trei tipuri:
- o bază multifuncţională cu teren de fotbal, teren de minifotbal şi teren de handbal
- o bază cu teren de fotbal şi unul de handbal
- o bază cu teren de handbal multifuncţional, pentru mediul rural.

 

Costurile totale estimate pentru aceste investiţii sunt de aproximativ 100 milioane de euro şi vor fi asigurate în urma rectificării bugetare din data de 4 septembrie”.

Adauga comentariu