Bani sunt, dar autostrada nu. Reprezentanții ”Împreună pentru A8”: ”Un act de rea credință a lui Dragnea”

După marșul din 19 mai, reprezentanții proiectelor de susținere a construcției autostrăzii care leagă Moldova de Transilvania, au transmis mai multe scrisori oficiale către autorități. Au urmat mai multe întâlniri, printre care, la CNAIR. Pentru A8 promisiunile erau că va fi scos la licitație studiul de fezabilitate în luna noiembrie. Pâna la proba contrarie, reprezentanții A8 au avut o întâlnire cu Ministrul Transporturilor, Lucian Șova. Autostrada Ungheni-Iași-Tg. Mureș nu numai că nu va exista în viitorul apropiat, dar segmentul Ungheni a fost cu totul scos din proiect, în timp ce, pentru porțiunea Tg. Neamț – Tg. Mureș s-au găsit fonduri europene, iar Iași – Tg. Neamț a trecut sub altă tutelă, cea a banilor publici, sub îndrumarea lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă.

 

”Discuții nesfârșite despre această autostradă. Autrostrada A8 este vitală pentru ca Moldova să aibă legături rapide cu sudul României, cu vestul României și cu Europa. Ni s-a spus că această autostradă va vi împărțită în două, din punct de vedere financiar. Tronsonul de la Tg. Mureș la Tg. Neamț se va face prin accesarea fondurilor europene, pentru că aceasta a fost una dintre nedumeririle noastre, în vreme ce segmentul Iași-Tg. Neamț a fost trecut în responsabilitatea Comisiei de Prognoză, care este condusă de Darius Vâlcov și că decizia este una politică, luată de Liviu Dragnea. Studiile pentru primul segment se vor finaliza anul acesta. Banii europeni există, ministrul transporturilor a confirmat, România nu a făcut demersuri ca să îi atragă. Nedumerirea noastră rămâne aceeași: de ce nu pot fi atrași bani europeni, care sunt la dispoziția noastră și pentru acest segment, Iași-Tg. Neamț?!”, au declarat reprezentanții proiectului ”Împreună pentru A8”.

 

În timp ce întrebările rămân deschise către autorități, reprezentanții A8 se pregătesc pentru întâlnirea cu președintele României, Klaus Iohannis, care va avea loc la jumătatea lunii octombrie. Totodată, aceștia au anunțat că vor continua să organizeze proteste până când situația se va rezolva.

Adauga comentariu