Chirica îi răspunde lui Vosganian pe tema bannerului din Piața Unirii: ”Rolul său este de a-i face pe ieșeni să nu mai accepte hoția și minciunile”

Joi dimineață, senatorul ALDE Varujan Vosganian cerea lămuriri primarului Iașiului, despre un banner amplasat în Piața Unirii, care ar fi păzit de polițiștii locali. Acesta voia să știe pe numele cui a fost emisă autorizația de amplasare a bannerului.

Reacția primarului Chirica nu a întârziat să apară.

”În legătură cu recentele afirmații făcute de parlamentarul ieșean Varujan Vosganian, deputat ALDE, referitoare la condițiile amplasării bannerului cu textul „Moldova s-a săturat de hoți! Jos Guvernul!” din Piața Unirii, Primăria municipiului Iași face următoarele precizări: Piața Unirii din Iași a fost dintotdeauna un simbol al luptei cetățenilor atât împotriva abuzurilor puterii, cât și pentru democrație și în favoarea unor proiecte esențiale pentru Iași, Regiunea Nord-Est și România. Nu este nicidecum prima oară când în centrul Iașului apar astfel de mesaje, fie că vorbim de mesaje antiguvernamentale, de susținere a proiectului Autostrăzii A8 ori de sprijinire a unirii României cu Basarabia. Ele reprezintă opțiunea unui mare număr de cetățeni ai Iașului, iar vocea lor trebuie ascultată. „Credeți că ar fi mai bine  ca ieșenii să tacă atunci când guvernul îi minte și nu-și respectă promisiunile electorale, fiind mai preocupat de stoparea luptei anti-corupție? Chiar dumneavoastră ați recunoscut recent că ați participat la foarte multe proteste antiguvernamentale, pe vremea când făceați opoziție la PSD. Acest mesaj (care nu conține nici cuvinte obscene și nici amenințări cu moartea!) este un protest antiguvernamental, iar rolul său este de a-i face pe ieșeni să nu mai accepte hoția și minciunile celor care conduc vremelnic România. Domnule Varujan Vosganian, apreciez calitatea dumneavoastră de intelectual, de renumit om al literelor, de susținător al democrației și de aprig adversar al extremismelor de orice fel  și vă asigur că, la rândul meu, sunt capabil de a distinge între derapajele unor indivizi certați cu legea și modul onest al societății civile ieșene de a atrage atenția asupra unor probleme care-i frământă azi pe cei mai mulți dintre român. Totodată, nu voi fi de acord cu atacurile la persoană, cu insultele și nici cu încercarea unora de a abuza de spațiul public în vederea exploatării politice a acestuia”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Însă nu a precizat nicidecum pe numele cui este emisă autorizația de amplasare a acelui banner.

Adauga comentariu