Circul Primărie - Consiliul Județean. Mihai Chirica: „Mă îndoiesc profund că domnul consilier județean Popa știe măcar câte colțuri are un teren de fotbal”

De ceva timp, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, are o atenție sporită pentru sport. Vrea explicații cu privire la promisiunile în ceea ce privește terenul cu gazon sintetic din cadrul Bazei Sportive „Tineretului” din Tătărași și acuză Primăria Municipiului Iași pentru lipsa acestui spațiu la ora actuală. În timp ce mingea acuzelor intră în poartă, primarul Mihai Chirica, fiind convins că Maricel Popa nu știe câte colțuri are un teren de fotbal, vine cu explicații:

- În anul 2017 au existat primele discuții între Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Fotbal (FRF) cu privire la realizarea unor investiții ale FRF în Municipiul Iași prin realizarea unui nou teren de fotbal cu gazon sintetic. Primarul Mihai Chirica a propus președintelui FRF, Răzvan Burleanu, ca investiția să se materializeze în Baza Sportivă „Tineretului” din cartierul Tătărași.

- În corespondența dintre Primărie și FRF președintele Răzvan Burleanu agreează propunerea Primăriei Municipiului Iași. Corespondența în cauză a stat la baza Notei de Fundamentare pentru Hotărârea de Consiliul Local nr. 302 din 28 iulie 2017.

- În baza Hotărârii amintite mai sus, pe 16 noiembrie 2017 a fost semnat un Acord de Parteneriat între Primăria Municipiului Iași și FRF cu privire la investiția „Construire teren artificial de fotbal în Municipiul Iași” situat în str. Aviației nr. 1. Acordul este valabil pe o perioadă de 10 ani.

- Conform Acordului, FRF are obligația achiziționării și montării terenului sintetic, iar Primăria Municipiului Iași trebuie să pregătească suprafața pentru montarea terenului sintetic (nivelare, betonare / cimentare), împrejmuirea terenului, construirea anexelor (vestiare, toalete, gradene, bănci, iluminat etc.), să împrejmuiască terenul și să asigure buna funcționare a acestuia.

- După semnarea Acordului, Primăria Municipiului Iași a demarat studiile tehnice necesare pentru lucrările la care s-a angajat pentru a putea întocmi indicatorii tehnico-economici în vederea demarării licitațiilor de lucrări și achiziționare de echipamente prin licitație publică.

Nu mă mai miră infantilismul și incompetența consilierului județean Popa, care nu înțelege că orice investiție din fonduri publice se face în conformitate cu legislația în vigoare. Nu se poate implementa un proiect de acest fel fără întocmirea unei documentaţii, fără încheierea unor contracte de lucrări. Probabil că domnul consilier judeţean Popa nu este obişnuit cu asemenea proceduri, ci doar cu anumite «învârteli». Domnule Popa, orice astfel de proiect trebuie făcut în baza unor indicatori tehnico-economici, pe baza unor studii tehnice, iar materializarea acestuia trebuie să se petreacă în urma unor licitații. Cred că ar fi mai bine să citiți legislația și să vă informați mai bine cu privire la aceste aspecte. Vreau să îi anunț pe ieșeni că proiectul realizării unui teren de fotbal pe suprafață sintetică în Tătărași va intra pe ordinea de zi a ședinței din luna septembrie a Consiliului Local și va și inclus pe lista de investiții a Primăriei. După aprobarea în plenul Consiliului Local, vom trece la execuția lucrărilor, etapă care nu va depăși două luni. Aș vrea să îl mai informez pe domnul consilier județean Popa că, la acest moment, nici FRF nu a demarat procedura de achiziție pentru terenul sintetic. La ultima întâlnire cu domnul Burleanu am discutat și acest aspect și am decis să demarăm procedurile necesare. În concluzie, domnul consilier județean Popa ar face mai bine să se ocupe cu problemele județului. Începe școala și mult prea multe unități școlare din județul Iași nu sunt pregătite să își primească elevii. În ceea ce privește cunoștințele în materie de sport, mă îndoiesc profund că domnul consilier județean Popa știe măcar câte colțuri are un teren de fotbal…”.

 

Adauga comentariu