Contrabandă ca în România: căruță încărcată cu țigări cu timbru de acciză R. Moldova

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări, 4.000 pachete ţigări, marca Ashima, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală 46.700 lei, ce urmau sa ajunga pe piața neagră din România.

Astfel, în data de 25 aprilie, în jurul orei 19.25, aceştia au observat un atelaj hipo condus de un bărbat care se deplasa dinspre localitatea de frontieră Oprișeni către podul de peste râul Jijia. În momentul în care conducătorul atelajului a observat polițiștii, acesta n-a mai stat pe gânduri și a sărit din căruță, abandonând-o și ascunzându-se în liziera de la marginea drumului. În ciuda eforturilor sale, a fost prins la scurt timp de polițiștii de frontieră care l-au urmărit.

Bărbatul a fost identificat ca fiind cetăteanul român Ion B., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza județului Iași. Totodată, organele legii au descoperit că în atelajul hipo, sub un strat de paie și crengi, se aflau 4 colete, ambalate în folie de culoare neagră.

Pentru clarificarea celor constatate și continuarea cercetărilor, persoana a fost condusă la sediul S.P.F. Țuțora, iar în urma inventarierii coletelor s-a stabilit că este vorba de 4.000 pachete ţigări, marca Ashima, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală 46.700 lei. Bărbatul a declarat că a încărcat ţigările de pe malul râului Prut şi intenţiona să le predea unei alte persoane pentru a le comercializa ulterior.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cantitatea totală de 80.000 de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor ce au ca scop stabilitarea întregii arii infracționale.

Adauga comentariu