CU ISU SĂ NU TE PUI: EI APROBĂ, EI OMOARĂ

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București, care tratează bolnavi cu COVID, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, ținuți pe masă de oxigen.

Patru bolnavi au murit carbonizați, iar o a cincia victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de câteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

Prima observaţie, având în vedere faptul că discutăm despre “cel mai modern spital de boli infecţioase din România”, în care abia ce s-au investit câteva zeci de milioane de euro pentru modernizare: utându-mă la fotografia blocului de garsoniere dată drept spital, am crezut că este o poză din abandonatul cartier muncitoresc din Cernobîl. Băi, nu vă e ruşine? Aşa arată “cel mai modern spital de boli infecţioase din România”? Atunci să nu ne mai întrebăm cum arată restul spitalelor din România, alea pentru săraci.

A doua observaţie ţine de aşa-zisa “modernizare” a spitalului pe banii tuturor (de la buget), adică ai nimănui: într-o ţară normală, văgăuna aia nu primea nici aviz ISU, nici autorizaţie sanitară. Degeaba urlă Cetăţeanu’ Calafat şi Streinu Cercel că au avize – la cum au funcţionat “instalaţiile” este clar că acestea au fost date formal, să fie. Dacă existau “instalaţii de prevenire a incendiilor” conforme şi funcţionale, indiferent ce lua foc acolo, incendiul era oprit de instalaţia de stins incendii în interior, aia dotată cu detectori de fum, aia pe care cu toţii am văzut-o în filme că inundă birourile în câteva secunde, de zici că e o ploaie torenţială. Fumul era evacuat de instalaţia de desfumare şi nu se mai întâmpla să mai şi moară oameni.

Cum, măi, autoritate, ultimul control a fost în luna noiembrie a anului trecut? Să vedem ce scrie acolo la concluzii şi să intre la pârnaie toţi cei care au semnat documentul conform căruia spitalul este protejat corespunzător la incendii.

De la incendiul de la Maternitatea Giuleşti, la #Colectiv, la incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ şi cel de la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, se vede că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este o inutilitate care avizează, din burtă, specialişti, avizează în dorul lelii documentaţii, eliberează, pe pile, cunoştinţe şi relaţii, autorizaţii de funcţionare; tot ei intervin la incendii, apoi tot ei ne spun care e cauza incendiului...

Ce-i tembelismul acesta? Ce e cu acest conflict de interese? Ei centrează, ei preiau cu capul şi tot ei apără poarta?

Îi şi vedeţi pe toţi ăştia spunând, în timpul intervenţiei la incendiu, că le pare rău că au dat avize aiurea. Fix în momentele în care se joacă de-a detectivii ca să îşi ascundă urmele aprobărilor date pe “închis ochii”, că s-a cotizat unde trebuie.

Cinci ani de la #Colectiv şi tot arafaţii neamului sunt supăraţi pe noi că punem întrebări, suntem revoltaţi şi îngrijoraţi că ni se pune viaţa în pericol. De banii noştri.

Nesimţitul Ayatollah al Situaţiilor de Urgenţă şi-a permis să se burzuluiască la cei care-l luau la întrebări. El e tot nevinovat – indiferent de câte tragedii s-au produs şi se vor mai produce cu el înşurubat în poziţia care-i depăşeşte competenţa, iar “revolta este în capul nostru”.

Citez: “Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația.... Lăsați situația, vă rog, până o să vină pompierii să vă spună care este motivul. În acest moment v-am dat toate informațiile. Au fost controale. Ultimul control aici a fost în luna noiembrie anul trecut. Tonul vă rog, al dumneavoastră...”

Monstrului creat din raţiuni de ură politică împotriva lui Traian Băsescu de Partidul Naţional Liberal, în cârdăşie USLinoasă cu Partidul Social Democrat şi cu tembeliziunile Grupului GRIVCO, îi fată nervii.

Să se trateze şi să dispară din viaţa publică! Prea multe destine au crucea la căpătâi din cauza incompetenţei sale.

Şi, gata!

Adauga comentariu