Cum devii boul statului

COROLAR: Și istoria, și sutienul deformează realitatea, dar nu în halul în care o fac politicienii ca să ajungă la guvernare.

Se zice că cel mai eficient mod de a a guverna nu este acela de a da zilnic câte un peşte fiecărui cetăţean, ci acela de a-i da o undiţă şi de a-l învăţa cum să pescuiască. În România, politicienii i-au învăţat pe români cum să facă supă de pui: “pui apă, pui sare, pui morcovi, pui roşii, pui nu pui."

Singurul crap care se pune pe masa a peste 4 milioane de români este crapul de foame. Asta după ce ani de zile s-au săturat cu icre de sturion. Iliescu.

Din păcate, peste 255 de mii de copii români mănâncă în fiecare seară la cină gem. De foame.

Așa-i când pui botul la promisiunile unor mitomani.

De aceea, cel mai mic stat din lume este statul de plată a câtorva milioane de români. Care, la cum reacţionează de haotic guvernanţii noştri, după ce-și vor fi plătit facturile din iarna aceasta, vor învăța că frigul de afară este mai ieftin decât cel din casă.

Vor avea o singură dilemă: să moară la iarnă de frig sau să moară la vară de foame... Oricum vor fi raportaţi la morţi de COVID-19. Cu comorbiditate: SĂRĂCIA.

Mă aştept ca într-o bună zi guvernanţii să ne spună că oamenii trebuie să fie egali în sărăcie. Că asta este tendinţa lor naturală. Adică, unii să facă sacrificii ca să plătească, iar alţii să le râdă în nas. Protecţia socială, în viziunea guvernului: să ia de la cetăţeanul onest ca să-i dea rău-platnicului. Până când nu o să mai aibă de la cine lua. Atunci vom ridica, mulţumiţi, din umeri.

Şi vom aplica Legile minciunilor de bună guvernare.

Lege: Atacă instituţiile care-şi fac treaba şi nu le lăsa să genereze decât false speranţe românilor.

Mod de întrebuințare: Dacă ceva funcționează, trebuie stricat.

Lege: Arată cu degetul vinovaţii închipuiţi pentru a-ți justifica incompetenţa.

Consecință: Minciuna naște numai minciună. Pe politicienii aflaţi la guvernare nu-i poți crede nici chiar dacă, din greșeală, spun adevărul.

Lege: Decapitează instituţiile care funcţionează bine și care fac cinste României; Răzbună-te pe vocile incomode, înlocuiește-le cu politruci.

Corolar: Incompetența trebuie promovată până devine numitor comun. De aceea, dacă tot se practică la vot cultul morţilor, după vot se va practica moartea culţilor.

Lege: Autovictimizează-te, dă vina pe greaua moştenire. Vrei şi poţi să faci, dar rănile lăsate în bugete de cei de dinaintea ta nu te lasă. Aşa că poţi aplica corlarul: “De la cei care muncesc, la cei care trândăvesc” (în unele sectoare ale Capitalei: “De la cei care muncește, la cei care șade, praleo”). Întotdeauna vor fi bani pentru pensii speciale şi pentru salariile curvelor, indiferent de sex, pe care le aduce politicianul, în alaiul său, la guvernare.

Lege: Mărește taxele și promite creşterea veniturilor.

Mod de întrebuințare: “Noi nu tăiem salarii și pensii, le furăm prin inflație, taxe și impozite” (în unele sectoare ale Capitalei: “vă buzunărim, fraerilor care esteți!”;

Lege: Promite noi locuri de muncă și desființează-le pe cele existente.

Consecință: Cine-i leneș și chiulește, ia mai multe de la obște. Cine-i harnic şi munceşte, oboseşte.

Cică dacă munceşti ca un cal, dacă ai o rezistenţă de taur şi vii acasă obosit ca un câine, trebuie neapărat să consulţi un veterinar: s-ar putea să fii un bou. Boul politicienilor români.

Şi, gata!

Adauga comentariu