Cum își petrec ieșenii zilele libere de la începutul lui mai?

Grătare, iarbă verde, distracție. Asta înseamnă zilele libere cu ocazia lui 1 Mai muncitoresc. Unii au ales liniștea, undeva între colinele din jurul Iașului. Au mers la pescuit, mai ales că duminică a fost și deschiderea sezonului pe iazul Bârca.

Zeci de pescari, profesioniști sau amatori, însoțiți de rude și prieteni, s-au luat la întrecere pentru a-și dovedi măiestria. Și-au pregătit undițele, lansetele, mulinetele și momelile.

”Nu pot spune exact ce le dau peștilor. Este rețeta mea specială. Ce, dumneata îmi dai rețeta de cozonac?”, îmi spune, zâmbind, unul dintre pescarii veniți la iazul Bârca.

În timp ce unii pescari se bucură că au prins câte ceva , colegii lor suferă. ”Am avut patru crapi și i-am scăpat. Au ajuns la mal, s-a rupt firul. Aveau de la 1,2 kilograme în sus. Dar mai încerc, fiindcă îmi place aici. Îmi place natura. Îmi place liniștea, îmi place relaxarea. Tot îmi place”, mărturisește Lucian Niță, care s-a îndrăgostit de pescuit abia în urmă cu doi ani.

Pești, prinți arabi și Dani Oțil

Tot aici îl întâlnim și pe Florin Spătaru. Pescar pasionat de 30 de ani, ne arată captura lui, în timp ce peștii se zbat cu disperare în plasă.

”Am prins ceva. Îmi place aici, suntem a cincea oară. Este o atmosferă plăcută, frumoasă, este timp frumos, adie vântul, e tare bine. Așteptăm să prindem o captură, un pește mai mare, să ne bucurăm și de el. Încercăm să combinăm utilul cu plăcutul”, spune bărbatul.

Mai aflăm și că Florin Spătaru, de fapt, este celebru. Este un chiropractor renumit, care, prin metodele lui, le-a vindecat multora problemele legate de spate. Inclusiv vedeta de televiziune Dani Oțil are un testimonial pe site-ul lui Florin Spătaru, în care îi laudă acestuia calitățile de vindecător.

“Fie că eşti om de televiziune, cântăreţ, profesor, şofer, specialist în IT, consultant, muncitor în construcţii, viitoare mămică sau casnică – şi lista poate continua –, noi toţi avem nevoie de o zi în care să ne gândim la corpul nostru. L-am aşteptat de foarte multă vreme pe Florin şi azi aş vrea să beneficiez de o terapie chiropractică! Eu sunt foarte ocupat şi doar azi am câteva ore libere în care aş putea să ajung la el. Apelez la acest gen de terapie pentru a-mi menţine starea de sănătate. Deşi ancorat în lumea frumoasă şi grea a televiziunii, timpul nu îmi este cel mai bun prieten, dar încerc să ajung cât pot de des să mă destind, să mă reîncarc energetic şi apoi să aliniez planetele în sufletul meu, în viaţa mea, la fel cum Florin Spătaru îmi aliniază vertebrele”, mărturisește Dani Oțil.

Florin Spătaru ne mai vorbește și despre alte vedete de televiziune ori alți oameno influenți, inclusiv prinți arabi care l-au căutat, sperând să își rezolve problemele de sănătate.

Pescari așteptați cu gulaș de ied și saramură de pește

De cealaltă parte a iazului sunt administratorii. Aceștia pregătesc o petrecere pe cinste pentru pescarii care au ales iazul lor drept loc de desfătare.

”Este deschiderea oficiala a sezonului de pescuit 2018 la iazul Bârca și, pentru toți pescarii care ne onorează cu prezența, le-am pregătit un gulaș de ied și o saramură de peste, toate din producțiile noastre: iedul din ferma noastră și pește de la noi din iaz”, a declarat Șerban Dinu, administrator al fermei care deține și iazul Bârca.

Șerban Dinu, avocat de profesie, ne povestește despre investițiile importante făcute în zonă de-a lungul anilor.

”Ca să vii aici ai nevoi, în primul rand, de pasiune. În al doilea rând este nevoie de minime cunoștințe de pescuit, în sensul lansete, undițe sau băț de mână și cu multă, multă încredere în noi, datorită faptului că am facut niște investiții în iaz, în sensul că am populat iazul. Noi populăm permanent, în fiecare an, facem pește și puiet de pește aici, la noi, îl crestem și apoi populăm iazurile. Sunt investiții per ansamblu, generale, și care se ridica undeva la 200.000 – 300.000 de euro, de-a lungul a șase ani de zile și sunt investiții anuale, în cheltuielile care se fac în mod curent”, mai spune Șerban Dinu.

Adauga comentariu