Deputatul PSD Camelia Gavrilă, despre demisia lui Dragnea: ”Intrăm pe o zonă de dezbatere care nu face obiectul discuției publice”

Deputatul PSD Camelia Gavrilă este de părere că anumiți miniștri din Guvernul Dăncilă ar trebui schimbați, menționând mandatul celui de la Cultură și Identitate Națională, motivând greșelile din activitățile dedicate Centenarului. Cât despre scandalul dintre Gabriela Firea și Liviu Dragnea, precum și tensiunile din interiorul PSD, deputata a ales să dea răspunsuri mai diplomate.

Știri de Iași: Credeți că anumiți miniștri din Guvernul Dăncilă trebuie să plece? Și dacă da, cine?

Camelia Gavrilă: O remaniere la modul general vorbind este necesară periodic, pentru că este firesc să faci analize pe ceea ce s-a realizat pe programul de guvernare, pe partea de comunicare, lucruri absolut importante și prioritare și care au fost întârziate. Sunt și unele decizii politice care se iau, dar asta nu aș putea eu să o fac, pentru că există la nivel de conducere, de CEx și e bine să cereți o opinie la nivelul respectiv.

Știri de Iași: Care sunt, din punctul dumeavoastră de vedere, punctele slabe din guvern?

Camelia Gavrilă: Sigur, aș putea să spun din zona de cultură, cunoașteți foarte bine care sunt domeniile care au fost conotate negativ și în aprecierile de presă și în aprecierile politice. Deci sunt chestiuni legate de Centenar, de programul amplu care ar fi trebuit respectat în etape. Sunt aceste întârzieri care sunt cântărite. Și, evident, o remaniere e necesară, se va produce la un moment dat, e o decizie politică și atunci opțiunile se vor face prin discuțiile în interiorul conducerii partidului?

Știri de Iași: Considerați că domnul Liviu Dragnea trebuie să demisioneze, având în vedere tensiunile din partid, din ultima vreme?

Camelia Gavrilă: Intrăm pe o zonă de dezbatere care nu face obiectul discuției publice, ci al unor analize de partid. Tensiuni sunt întotdeauna, mai ales în partidele mari, sunt și chestiuni care țin de orgolii, de aspecte mai puțin cunoscute, subterane, care țin de relațiile interumane. Ori atât timp cât ești un partid responsabil la guvernare, s-au făcut progrese importante vizavi de salarizare, pe partea medicală, în zona educațională, în zona artistică, în chestiuni legate de pensie, chiar PNDL-urile acestea care pe mine, ca profesor, mă bucură, pentru că se schimbă, treptat, fața învățământului rural – sunt niște lucruri care sunt mulțumitoare. Că vorbim de ritmuri sau de chestiuni ce țin de relații interumane, acestea se pot ameliora printr-un efort din ambele părți.

Știri de Iași: Credeți că Gabriela Firea va fi exclusă din partid pentru lucrurile pe care le spune în ultima perioadă?

Camelia Gavrilă: Acum vorbesc în nume strict personal: eu nu cred că execuțiile imediate sunt soluțiile cele mai potrivite. Cred că trebuie analizat conflictul și văzut dacă zona conflictuală poate fi îngustată așa cum orice curs de management al conflictului presupune. În condițiile în care atacurile acestea pe tot  ce înseamnă guvernare, atmosferă de partid vor merge la infinit, e parcă o invitație din partea celui care face această critică. Deci eu nu cred că orice critică trebuia sancționată imediat, dar consider că există un timp al criticii și un timp al construcției și există un moment în care, după ce s-au clarificat părțile contrastante, e momentul să fim constructivi și concilianți.

Adauga comentariu