Dezbatere Smart City la Iași. Care au fost primii pași ai Iașului pentru a deveni ”smart”

Vineri, 23 martie, în Sala Rossini din Complexul Palas din Iași va avea loc dezbaterea Smart City 2018 – 2020. Este prima dezbatere dintr-o serie de trei evenimente de acest gen.

În cadul evenimentilui se va discuta despre stadiul în care se află orașele din România, care sunt proiectele lor, precum și soluțiile oferite de companii. La Iași se vor reuni reprezentanți ai localităților din zona de Nord Est și ai altor orașe din țară, care vor dori să împărtășească din experiența lor în domeniu.

Tot aici vor fi prezentate cele mai noi soluții tehnologice, care pot duce la îmbunătățirea fiecărui aspect al existenței zilnice a locuitorilor orașului. Se va discuta despre mobilitate urbană inteligentă, despre nevoia orașelor de e-ticheting, eliminarea congestiei și a noxelor, reducerea consumurilor, carsharing, ridesharing, parcare inteligentă, mașini electrice, precum și despre alte instrumente care pot duce la dezvoltarea unui ecosistem de mobilitate inteligentă.

În cadrul aceleiași dezbateri vor fi abordate și teme legate de introducerea catalogului electronic și a tehnologiilor smart în educație, despre modul în care se realizează managementul administrației și informațiilor. Vor fi prezentate soluții de realizare a firmelor start-up și modul în care acestea pot fi finanțate de către investitori private sau includerea lor în proiecte care există deja pe piață.

Care sunt pașii făcuți de municipiul Iași pentru a deveni un smart city puteți afla aici: https://smartcity.concordcom.ro/acasa/dezbatere-smart-city-2018-2020-iasi/solutii-smart-city-iasi/

Evenimentul este organizat de Concord Communication, Fundația Națională a Tinerilor Manageri - FNTM și Good News.

sursa foto: smartcity.concordcom.ro

Adauga comentariu