După toate presiunile din ultimele zile, șoferul cu plăcuțele de înmatriculare Anti-PSD va scăpa de dosarul penal

Scandalul M***PSD se apropie de final. După ce autoritățile suedeze au retras dreptul șoferului bucureștean de a mai conduce cu numerele de înmatriculare controversate, Poliția Română s-a declarat azi învingătoare și a propus chiar clasarea cauzei în care s-a dispus deschiderea dosarului penal. A și recunoscut, oarecum cu jumătate de gură că a greșit încadrarea juridică și totuși, încă nimeni din poliție nu și-a dat demisia pentru greșeala comisă.

”În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente.

Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.

În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei”, a comunicat azi Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române.

Sperăm ca după acest gest să fie luate și primele măsuri față de cei care au greșit.

Adauga comentariu