Eroul de la Londra, ieșeanul Florin Morariu, va fi decorat de regina Marii Britanii

Ieșeanul Florin Morariu este cel care în urmă cu un an a devenit celebru după ce l-a lovit pe unul dintre teroriștii de pe London Bridge cu un coș de pâine. Este considerat un erou și pentru că a adăpostit în brutăria unde lucre mai multe persoane care fugeau din calea atacatorilor. Fapta sa va fi răsplătită chiar de către regina Elisabeta, care-l va decora cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”.

„Chiar dacă pentru unii sunt considerat a fi un erou, eu nu mă gândesc decât la faptul că în acele momente am reacționat așa cum poate ar fi reacționat oricare dintre noi, din spirit civic. În acele clipe de coșmar, în care în jur nu vezi decât haos, principala grijă e ca toți cei care se află în pericol să scape cu viață. E onorant să fiu recompensat cu o distincție prin care națiunea britanică își arată, la cel mai înalt nivel, recunoștința față de atitudinea pe care am avut-o în acele momente. Mulțumesc, sunt recunoscător! Amintirea acelei zile va fi mereu vie!”, a mărturisit Florin Morariu, eroul atentatelor de la Londra.

Prin distincția „The Queen’s Commendation for Bravery” se recunoaște prețuirea față de militarii și civilii care dovedesc sacrificiu și curaj în numele națiunii britanice.

„E măgulitor pentru oricare avocat să știe că un client pe care îl reprezintă este decorat de Casa Regală a Marii Britanii. Florin Morariu este un adevărat erou, cu toate că modestia și simplitatea pe care nativ le are îl fac să fie mai reținut în cuvinte. Într-o situație disperată, Florin și-a pus propria viață în pericol pentru a-i salva pe alții, un gest altruist pe care nu știu câți dintre noi l-am face dacă ne-am afla întro ipostază similară. Meritul acestei distincții îi aparține în totalitate!”, a declarat Gianina Vera Poroșnicu, avocatul care împreună cu casa de avocatură Levenes îl reprezintă pe Florin Morariu.

sursa foto: Radio Iași

Adauga comentariu