Florin Morariu, eroul de la Londra, numit cetățean de onoare al Iașiului

În urmă cu câteva momente, a fost votat proiectul de hotărâre prin care Florin Morariu, supranumit ”eroul de la Londra”, este numit cetățean de onoare al Iașiului.

Consilierul Ciprian Bostan a precizat că, totuși, are o ușoară rezervă privind acordarea acestei distincții.

”Am o ușoară rezervă. Cred că titlul de cetățean de onoare ar trebui acordat pentru alte merite, nu pentru bravură. El a fost recompensat de autoritățile române și britanice. Titlul de cetățean de onoare ar trebui acordat oamenilor care au pus umărul la dezvoltarea comunității”, a precizat acesta.

În replică, primarul Mihai Chirica a precizat că Florin Morariu ”a luptat împotriva terorismului mondial” și că își merită titlul.

”Cetățenii de onoare nu se împart după funcții, pregătire intelectuală. România Mare nu s-a făcut numai cu academicieni sau nu numai cu ei. S-a făcut cu soldatul român, cu țăranul român în opinci. Și eu am avut clipe de îndoială dacă forțăm sau nu și am spus că nu. Nu e la mâna oricui să își pună viața în pericol. El a luptat împotriva terorismului mondial și a reușit s-o facă, aducând cinste orașului nostru. Dacă vreți să vă aduc mii de titluri care spuneau: Florian Morariu, din Iași”, a precizat Chirica.

Florin Morariu lucra ca brutar când a avut loc atacul terorist de pe London Bridge, din 3 iunie 2017. Acesta  a devenit celebru, după ce a aruncat cu două lăzi de pâine în teroriști și a adăpostit mai mulți oameni în brutărie.

Recent, ieșeanul a primit și ordinul  „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea reginei Marii Britanii.

Adauga comentariu