Focuri de armă la frontiera cu Ucraina pentru reţinerea unor contrabandişti

Un ucrainean a fost prins noaptea trecută de polițiștii de frontieră, în timp ce încerca să introducă ilegal în România aproximativ 7.500 de pachete cu țigări de contrabandă. Țigările ar fi urmat să ajungă pe piața neagră din țară.

În timpul misiunii de prindere a contrabandiștilor, poliștii de frontieră au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă.

”În data de 04 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi - I.T.P.F. Iași, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 21.30, aceștia au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Racovăţ, mai multe persoane care au trecut fraudulos frontiera de stat în România, transportând colete voluminoase. La somaţia verbală efectuată de către lucrătorii noştri, persoanele au încercat să fugă, profitând de întuneric şi vegetaţie, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând nouă focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Polițiștii de frontieră l-au reţinut pe cetăţeanul ucrainean Arcadie B., în vârstă de 22 de ani. În apropierea zonei unde a fost reţinut bărbatul, polițiștii de frontieră au descoperit 15 colete, prevăzute cu chingi pentru transport”, a declarat comisarul de poliție Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iași.

În timpul audierilor, ucraineanul a spus că a fost contactat de un alt bărbat, care i-a propus să transporte coletele cu țigări din Ucraina în România, pentru suma de 50 de euro.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu țigări (149.800 ţigarete), marca Marble, de provenienţă Duty-free, în valoare totală de 70.505 lei. 

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de  introducerea în/sau scoaterea din țară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal și trecere frauduloasă a frontierei de stat.


Adauga comentariu