(GALERIE FOTO) Zi plină pentru polițiști! Tutun, alcool și țigări de peste 95.500 de lei, confiscate la frontieră

235.400 de țigări de contrabandă, 58 de kilograme de tutun aromat pemtru narghilea și 13 litri de alcool. Acesta este captura polițiștilor de frontieră din cadrul ITPF Iași în ultimele 24 de ore. Au fost prinși trei bărbați care încercau să introducă aceste bunuri în țară și mai apoi să le vândă pe piața neagră.

”Echipa comuna de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 11.504 pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă în ţară ascunse în spaţii special create în autovehiculul pe care îl conducea. În ziua de 11 mai, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român Ion B., în vârstă de 27 de ani, conducând un autovehicul marca Peugeot, înmatriculat în R. Moldova. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, în urma căruia polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit ascunse, într-un spațiu special amenajat creat prin dublarea peretelui despărțitor dintre cabină și compartimentul de marfă, precum și a pereților laterali ai compartimentului de marfă, 230.080 de țigarete (11.504 pachete de țigări), de diferite mărci, de proveniență R. Moldova”, a declarat Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iași.

 

Țigările, în valoare de 52.918 lei și mașina în valoare de 11.000 de lei au fost confiscate, iar șoferul a fost amendat cu 10.000 de lei.

În aceeași zi, la punctul de trecere a frontierei Oancea, polițiștii au mai descoperit într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, condus de un cetățean bulgar, în spătarul banchetei pasagerilor58 de pachete a câte un kg fiecare cu tutun aromat pentru narghilea şi 13 litri alcool.

Bunurile, în valoare totală de 10.120 de lei au fost confiscate, iar șoferul a fost amendat cu 5.000 de lei.

Alte țigări de contrabandă au fost descoperite la Galați.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galaţi, pe timpul unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, au oprit în trafic, pentru control, pe o stradă din municipiul Galaţi, un autoturism marca Rover,  înmatriculat în Bulgaria, condus de Ion Z.,  cu cetăţenie română şi R.Moldova, în vârstă de 26 de ani. În urma unui control amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite ascunse, în spaţii special amenajate în bord, 5.320 ţigări cu timbru de acciză R. Moldova şi Duty Free. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 1.600 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 20.000 lei, în vederea confiscării. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ITPF Iași.

 

Adauga comentariu