Ieșenii, chemați în stradă! 12 mai, un nou protest împotriva modificărilor din Codul Penal

261 de persoane și-au anunțat prezența, până acum, la protestul din 12 mai, din Iași, iar peste 1100 de persoane s-au arătat ”interesate”. Acesta va avea loc în Piața Unirii, începând cu ora 18:00. Mobilizarea se face pe rețelele de socializare și prin emailuri, în care oamenilor li se explică de ce este nevoie să iasă în stradă în întreaga țară, nu numai la Iași.

Pentru ce protestează?

”Dacă nu ne molipsim din nou cu entuziasm și intoleranță la nedreptate, corupții vor reuși să acapareze statul de drept și să spulbere speranțele unei întregi generații. Din nou justiția este sub asalt. De data aceasta sunt vizate Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Citind lunga și inexplicabila listă de modificări propuse la Codul Penal, un lucru este clar: aceste legi nu sunt făcute în interesul “celor mulți”, ci în interesul „celor puțini”.

Cu dedicație pentru corupți sunt propuneri precum închisoarea de weekend, înjumătățirea timpului de executare a unei pedepse sau amânarea la infinit a procesului dacă avocatul nu se prezintă. În total sunt 100 astfel de modificări care lasă fără vlagă statul de drept.

În lupta pentru o justiție independentă România a avut un supererou: strada. Energia, umorul și cel mai important, fermitatea oamenilor ca mine și ca tine i-a făcut pe corupți să dea înapoi. Dacă nu ne mobilizăm să oprim modificările propuse, riscăm să pierdem însă tot ce am câștigat”, se arată într-unul dintre comunicatele comunității De Clic.

Protestatarii își pregătesc și pancarte cu mesaje noi și cer ajutorul internauților.

”E din nou momentul să acționăm împreună, să manifestăm în stradă în orașele țării și ale diasporei, să fim uniți și vizibili. Pentru protestele din 12 mai am pregătit o nouă pancartă care să ne unească mesajul. La 100 de ani de la unire, România se află la o răscruce de drum. Fie ne continuăm calea europeană, fie ne pregătim de 100 de ani de Penalistan. Cam așa s-ar numi dictatura corupților și raiul penalilor.

Vrem să distribuim la următoarele proteste mii de pancarte care reinterpretează simbolul centenarului, România 100, punându-i alături cătușele care ar putea lega viitorul țării noastre.

Contribui și tu la producția a 6.000 de pancarte pentru protestele de sâmbătă, 12 mai 2018? Pentru a fi vizibili, e nevoie să strângem cel puțin 19.740 de lei pentru a asigura producția. Orice bănuț în plus va fi cheltuit pe distribuirea pancartelor în țară”.

Pe pagina evenimentului de la Iași se arată că mișcarea este organizată de comunitățile ”Reset”, ”Iașul nu tace”, ”Rezistența”, ”Corupția Ucide” și ”Dreptate, Integritate, Corectitudine”: https://www.facebook.com/events/1623388084405807/

sursa foto: Facebook/Georgeta Condur

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Mihai C

08.05.2018 13:45

TOATA ROMANIA IN STRAAAADAAAA!!!!MOBILIZARE GENERALA!!!!TOATE ORASELE SI ORASELELE SA SE VADA IN STRADA!!!!   Cine nu va fi in strada inseamna ca este bolnav (Doamne fereste) sau nu il intereseaza si accepta sa fie o oaie proasta din turma semianalfabeta PSD-ALDE-UDMR   SAMBATA PE 12 MAI Romania trebuie sa fie IN STRADA!!!!   Imi e teama ca iar vor iesi sa CONDUCA ROMANIA doar cativa oameni... ROMANIA SE CONDUCE DIN STRADA fiindca altfel este UN DEZASTRU!!!   CHELTUITI-VA 3-4 ore din viata ca sa aratati ca sunteti romanii cu spirit daco-roman!!!   Luati-va prietenii si familia cu voi si HAIDETI IN STRADA ca sa aratam ca suntem un popor daco-roman!!!!   DESTEPTATI-VA romani din somnul cel de moarte in care v-au adancit barbarii si tiranii - adica Mafia Comunista PSD-ALDE-UDMR !   TINARII TREBUIE SA FIE IN STRADA ca sa se vada deosebirea intre tinerii educati dornici sa isi continue viata in Europa in contrast cu batranii semi-analfabeti de la sate care voteaza automat permanent PSD-ul la porunca primarului sau preotului!    Avem doua Romanii acum: ROMANIA TANARA, moderna, europeana, educata si cu privirea inainte si ROMANIA SEMI-ANALFABETA, cu privirea in jos care numara cei 10 lei primiti in plus la pensie si care a auzit de Europa insa Uniunea Europeana este o curiozitate.   Toti romanii din toata Europa sunt cu noi in strada ca sa ne ajute sa fim EUROPENI nu tigani rusi!!!   Tiganii romani au iesit vreodata in strada? Un grup de tigani romani cu pancarte pe care sa scrie "Daca nu va potoliti venim noi, tiganii de aici, sa va potolim!" La vederea unei asemenea pancarte toti ar aplauda si tiganii s-ar ridica cu mai multi pasi in respectul romanilor!!!   ROMANIA ESTE APROAPE COMPLET DISTRUSA si Dragnea va fugi atunci cand va termina de furat ce a inceput, isi va pune feciorul sa conduca Mafia Comunista PSD-ALDE-UDMR sa continue furturile impreuna cu toata balega de la varful Parlamentului.   ALEGERI ANTICIPATE!!!!   Vedeti alta varianta? (in afara de mitraliere, cocktail-uri Molotov si gloante... ;-)  )   IN STRADA PE 12 MAI !!!!distribuiti mesajul acesta prin tot Facebook-ul ca sa se miste Romania si sa se vada ca nu suntem o turma de amarati care ling papucii mafiotilor comunisti din PSD-ALDE-UDMR !!!

Adauga comentariu