(Interviu VIDEO) Psihoterapeutul Tudor Ștefan Rotaru: ”Cine ar opta să fie gay în condițiile în care este atât de greu să faci parte din această comunitate?”

Se pregătește un mare miting în care e implicat și politicul pentru susținerea familiei tradiționale. Oameni care nu pot accepta că alții au dreptul să facă ce doresc în intimitatea lor și să iubească pe cine vor.

Lect. univ. Tudor Ștefan Rotaru este unul dintre psihoterapeuții care s-au ocupat, de-a lungul vremii, de mai multe cazuri ale celor din comunitatea LGBT. Într-un interviu pentru ”Știri de Iași”, Tudor Ștefan Rotaru ne vorbește despre cât de greu îi este cuiva din comunitatea LGBT să se accepte mai întâi pe sine, având în vedere normele societății în care trăim. O societate care nu acceptă minoritățile, care judecă, care arată cu degetul, hulește și pune la zid.

Depresie, stimă de sine scăzută, suicid, dificultatea integrării într-o comunitate în care nu ai posibilitatea să întâlnești persoane din aceeași comunitate cu tine, discriminare, marginalizare. Despre toate acestea vorbește Tudor Ștefan Rotaru. Despre bărbați homosexuali care, încercând să se alinieze la ceea ce le cere lumea, și-au distrus viața; despre părinți foarte religioși, care nu acceptă că au un copil gay; despre psihologi cu prejudecăți, care distrug oameni ce au altă orientare sexuală.

Psihologul mai explică și că a fi gay nu este o alegere și că nu este vorba decât o lipsă mare de educație.

Adauga comentariu