Joaca ”de-a demisia” din rândul consilierilor locali ai PSD promite decapitări în partid. Cine ține cu Mihai Chirica va fi chemat ”la judecată”

Conducerea PSD Iași este supărată pe consilierii municipali care ”se joacă de-a demisia” și îi trage de urechi pe cei care în ședința de consiliu local de vineri au votat exact pe dos față de cum se înțeleseseră la ședința de partid de vineri. Gesturile lor i-au pus într-o lumină penibilă pe liderii PSD, care anunțaseră și marile ”abordări unitare” într-o conferință de presă.

În conferința de presă de joi, Maricel Popa – președintele CJ și liderul PSD, împreună cu Cristian Stanciu – liderul consilierilor județeni PSD anunțaseră că ”le-au recomandat” consilierilor locali să nu voteze mai multe proiecte ce prevedeau vânzări de terenuri din domeniul public. Au considerat că prețurile sunt prea mici, iar proiectele trebuie analizate.

Totodată, au anunțat și demisia președintelui Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Iași, Paul Boișteanu.

”S-a stabilit la ședință că dumnealui nu se mai poate integra corespunzător în cadrul acestui grup. Atâta timp cât o persoană nu poate realiza o comunicare eficientă cu matca partidului, conducerea partidului și așa mai departe, este normal să ne strângem mâna civilizat, respectuos și să ne vedem de drum fiecare. Pe cale de consecință, în perioada următoare se va alege un lider de grup în cadrul consilierilor municipali PSD, cu care sperăm să concurăm mai eficient și corespunzător, pe principiile partidului. Nu putem ca una să discutăm aici și acolo se întâmplă altceva”, precizase Cristian Stanciu.

La ședința de vineri însă, Boișteanu s-a răzgândit.

”Nu-mi mai anunț demisia, pentru că e mai mult decât o decizie personală”, a precizat Boișteanu în plenul CL Iași.

Maricel i-a testat și au picat

Mai mult, la proiectele considerate cu probleme, o parte din consilierii locali ai PSD au votat după chipul și asemănarea lui Chirica, ”uitând” de ”recomandările” primite.

Astfel, consilierii municipali sunt acuzați că fac jocurile primarului Mihai Chirica și cei care au ieșit din linia partidului vor fi supuși analizei Comisiei Judeţene de Etică, Integritate şi Arbitraj din cadrul organizaţiei.

”Considerăm că momentul zero de reconstrucţie a activităţii organizaţiei municipale a PSD Iaşi a fost iniţiat chiar dacă unii colegi se joacă de-a demisiile. Este alegerea domniilor lor dacă înţeleg că aşa se face politica, reconsiderandu-şi poziţia de la o zi la alta. Acţiunile întreprinse nu le fac cinste nici lor, nici organizatiei pe care o reprezintă şi ai cărei membri sunt. Fiecare dintre reprezentanţii PSD Iaşi trebuie să fie responsabili şi consecvenţi cu principiile proprii şi deciziile pe care le iau în concordanţă cu interesul partidului. Ceea ce s-a întâmplat vineri este un exemplu elocvent despre cum se face politica la Iaşi: uite demisia, nu e demisia!

În cadrul şedinţelor Consiliului Local Iaşi,  consilierii locali nu reprezintă interesele primarului Mihai Chirica, ci ale ieşenilor prin politica de guvernare locală a PSD Iaşi, pe ale carui liste au fost aleşi în aceste funcţii deliberative. Din păcate, lista a fost întocmită tocmai de actualul primar şi se pare că o parte dintre colegii noştri au preluat modelul comportamental duplicitar şi neserios promovat de Mihai Chirica încă de la începutul mandatului.  

Pentru noi toţi, acest demers, realizat în şedinţa Consiliului Local, a fost şi un test, pe care câţiva dintre colegii noştri se pare că nu l-au trecut. Cu siguranţă, acţiunile şi demersurile unora dintre ei va fi analizat şi dezbătut în cadrul Comisiei Judeţene de Etică, Integritate şi Arbitraj din cadrul organizaţiei.

Ceea ce s-a petrecut nu este un semnal pozitiv pentru ieşeni. PSD Iaşi nu poate gira şmecheriile imobiliare ale primarului Mihai Chirica. PSD Iaşi nu poate să consimtă prin vot o dezvoltare imobiliară haotică şi fără niciun plan bine determinat a Iaşului, în contextul în care Mihai Chirica nu doreşte sub nicio formă finalizarea Planul Urbanistic General (PUG).

Indiferent de modul în care primarul încearcă să se agaţe de sprijinul unora dintre colegii noştri, PSD Iaşi va duce la bun sfârşit acest proces de reconstrucţie şi va genera în Consiliul Local Iaşi oameni verticali, capabili, neaserviţi şi fără obligaţii faţă de actuala conducere a Primăriei”, precizează conducerea PSD Iași, într-un comunicat de presă.

Adauga comentariu