Licitațiile pentru proiectarea și execuția lucrărilor la două creșe din Iași vor fi reluate

Primarul Mihai Chirica a anunțat la un post de televiziune local că licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Creșei nr. 1 și cea pentru modernizarea și dotarea Creșei nr. 10 vor fi reluate.

Cele două obiective sunt proiecte ale municipiului Iași care au primit finanțare prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Valoarea totală a acestora este de 4,29 milioane lei, din care contribuția de la bugetul local este de aproximativ 223.000 lei.

De asemenea, edilul a făcut și o scurtă informare cu privire la stadiul altor proceduri aflate în derulare pentru îmbunătățirea învățământului preșcolar în municipiul Iași.

„La Creșa nr. 14 s-au înființat încă două grupe de copii, iar lucrările de modernizare și extindere la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 se vor termina în această toamnă. Pe amplasamentul fostei Clinici de Dermatologie din Tătărași vom construi o nouă grădiniță, care va fi și cea mai mare unitate de învățământ preșcolar din oraș. De asemenea, am aprobat recent angajarea a 10 infirmiere și educatoare, încercând să soluționăm și acoperirea forței de muncă necesară în cadrul Direcției Creșe. Estimăm că în aproximativ o lună vor avea loc și concursurile pentru ocuparea acestor posturi”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Adauga comentariu