Mâine vom afla dacă vom plăti mai mult pentru serviciile de salubrizare din Iași

Vineri, la Iași, va fi ședința ordinară de consiliu local, pe ordinea de zi regăsindu-se și proiectul ce prevede majorarea tarifelor de salubrizare. Dacă acest proiect va trece, tarifele pentru serviciile Salubris vor crește cu 4,25 %.

„Ieșenii trebuie să știe că această creștere vine după ce anul trecut tarifele de salubritate au crescut cu 33%. Astfel, în decurs de mai puțin de un an, vom avea o creștere de aproximativ 40% a taxei de salubritate.  Evident, aleșii PNL Iași nu pot susține un astfel de proiect”, spun consilierii PNL, care anunță că nu vor vota proiectul de mâine.

Dacă proiectul va fi aprobat, de la 1 septembrie, ieşenii care locuiesc la bloc vor plăti 8,90 lei/persoană (inclusiv TVA), în loc de 7,44 lei/persoană.

Scumpirea îi va afecta şi pe cei din gospodăriile individuale, ale căror tarife diferă în funcţie de numărul de persoane: 14,60 lei/lună/o persoană (în loc de 12,26 lei), 25 lei - două persoane (în loc de 21,03 lei), 34,4 lei - trei persoane (în loc de 28,91 lei ), 41,7 lei - patru persoane (în loc de 34 lei ) şi 46,9 lei - cel puţin cinci persoane/gospodărie (în loc de 39,43 lei).

În cazul agenţilor economici, tariful va ajunge la 89,7 lei/mc în loc de 75,25 lei.

 Răzvan Timofciuc, consilier local, a facut o comparație cu tarifele de salubritate practicate la Cluj.

„La Cluj tariful pentru persoanele fizice este de 7,18 lei, inclusiv TVA, iar la Iași taxa de salubritate este de 8.90 lei/persoane fizice. La Cluj, pentru agenții economici prețul pe metrul cub de deșeuri colectate este de 45,11 lei, pe când la Iași metrul cub deșeuri colectate pentru agenții economici este de 89,7 lei.În calitate de consilier local, voi ataca în contencios administativ această hotărâre, dacă va fi adoptată, prevalându-mă de mai multe prevederi din codul fiscal și Regulamentul cadru al serviciului de salubrizare emis de ANRSC”, a mai spus Răzvan Timofciuc.

 

Adauga comentariu