Ministerul Transporturilor pregătește închiderea Uber, Bolt și Clever

UPDATE: Ministrul Transporturilor, reacţie vehementă la scenariul interzicerii Uber: "Sub nicio formă nu s-a pus problema de așa ceva"

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, reacţionează vehement la informaţiile potrivit cărora s-ar pregăti interzicerea aplicaţiilor de ride-sharing, cum ar fi Uber, Bolt sau Clever, prin amânarea adoptării unei legislaţii care să reglementeze situaţia acestor prestatori de servicii.

"Sub nicio formă nu s-a pus problema de așa ceva! Din contră, cred că atât eu, cât și  vicepremierul Daniel Suciu am avut toată deschiderea față de cei care folosesc alte aplicații. Avem în lucru un proiect de OUG care va reglementa acest domeniu, la care au lucrat mai multe ministere și care va urma procedura consultării publice. Nu înțeleg de ce aruncă unii fake news de genul acesta, întrucât nici Ministerul Dezvoltării și nici Ministerul Transporturilor nu au adoptat vreodată un act care să elimine vreo aplicație de acest gen de pe piață. Noi ne dorim ca toate domeniile să fie reglementate și să combatem pirateria", a declarat Răzvan Cuc, pentru stiripesurse.ro.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Ministerul Transporturilor a decis să forțeze închiderea aplicațiilor de tip Uber în România. Nu printr-o reglementare, deocamdată, ci prin lipsa acesteia.

Conform stiripesurse.ro, deși au promis că vor elabora un proiect de OUG care să permită celor trei aplicații să continue să funcționeze în România, cei de la minister nu au făcut nimic. Surse din Ministerul Transporturilor susţin că nu se face nimic deoarece săptămâna aceasta intră în vigoare modificarea legii taximetriei, promovată prin OUG acum o lună. Această modificare de lege va permite poliției să amendeze pe cei care practică Uber sau Bolt și să interzică aplicațiile de taxi de tip Clever.

Experții ministerului au și o variantă de rezervă. Ei au lucrat un text inițial pentru ordonanța de urgență, doar că acesta va lovi puternic în Uber și Bolt, iar pe Clever îl va închide. Doar cei care dețin în proprietate mașini noi vor avea voie să facă ridesharing, adică cei care dețin flote, nu cei care trăiesc din activitatea aceasta și fac un ban pentru familie. În plus, taxiurile vor avea interzis pe aplicații.

Nu este clar dacă ministrul Transporturilor Răzvan Cuc știe de planurile subordonaților lui, care sunt mult mai conectați cu patronii taximetriștilor.

Adauga comentariu