Ne pângăriți toate simbolurile, domnule Chirica! Și asta ne înfurie!

Proști. Care habar nu au pe ce lume trăiesc. Care nu înțeleg arta, că na, nu au studii de specialitate în domeniu. Așa se explică de ce suntem împotriva ”operei de artă” care a fost expusă în mijlocul orașului.

Nu. Nu suntem împotriva artei, chiar dacă adunătura aia de fiare din centrul Iașului e urâtă. Am și eu dreptul să cred asta. Dar na, fiecare face ce vrea și înțelege arta cum își dorește. Până la bani. Ai mei. Pe ai tăi faci ce vrei, te expui unde ai chef.

Ieșenii nu-s nemulțumiți pentru hidoșenia aia care tronează în centru. Ci pentru că ați dat 15.000 de euro, din banii lor, domnule Chirica, fără să îi întrebați. Când, dacă faci turul spitalelor din Iași, de exemplu, te îngrozești de câte lipsuri au, pornind de la pacienți până la cadrele medicale.

Ieșenii sunt supărați că n-au parcări, domnule Chirica, și sunt nevoiți să umble bezmetici zeci de minute chiar, pentru a găsi un loc decent de parcare. Sunt supărați că le cumpărați tramvaie și autobuze la mâna a doua, care-s aruncate la gunoi de nemți încă de la începutul anilor `90.  Ori le luați de la cumetrii dumneavoastră. Ne înfurie nepotismele astea, domnule primar.

Tot ei, ieșenii, sunt supărați că sunteți atât de prieten cu mafioții din imobiliare, domnule Chirica, încât se trezesc peste noapte cu ditamai blocurile, construite haotic lângă casele lor. Și ce dacă nu au autorizație? Își iau ei actele necesare după, cu ajutorul dumneavoastră și al oamenilor puși în funcții cheie.

Mai sunt supărați ieșenii că-s săraci, domnule Chirica. Fiindcă încă mai sunt oameni atât de săraci, încât nu au curent electric în case, nu au apă și nici căldură, iar cei aflați în compartimentele subordonate dumneavoastră își bat joc de ei. Și ei sunt oameni, domnule primar! Și ei votează. Și ei au copii, care merită un viitor mai bun.

O altă supărare este că ați îngropat sportul, domnule primar! I-ați făcut și pomana, după ce v-ați fotografiat și filmat în campania electorală cu sportivii ăia cărora nu le-ați meritat încrederea și votul.

Sunt supărați ieșenii că se fură, domnule Chirica! Că nu se face nimic în orașul ăsta, care e faimos pentru ceea ce a fost în trecut, nu pentru prezent. Mai sunt supărați pentru că, în loc să vă țineți de cuvânt cu programul pentru care ați fost votat, vă credeți Iisus și vreți să fiți răstignit pe cruce de pesediști (știți, fix de ăia alături de care ați băut, cântat și dansat în trecut) ori îndrăzniți să vă credeți urmașul Doinei Cornea și promiteți public că veți continua lupta împotriva comuniștilor. Bineînțeles, toate astea când nu ne explicați, cu glas molcom, cum ați crescut ”la umbra lui Ștefan cel Mare” ori cum vă asemănați cu Napoleon Bonaparte.

Ne pângăriți toate simbolurile, domnule Chirica, cu delirul dumneavoastră! Și asta ne înfurie! Iar acum v-ați bătut joc și mai tare, aprobând ca o mizerie, pe care ați dat 15.000 de euro, să urâțească orașul; când sunt atâția tineri talentați în orașul ăsta, care ar putea să fie promovați. Da, faceți toate acestea fiindcă vreți și puteți. Da, știu asta. Dar mai știu și că ieșenii nu-s atât de proști și naivi pe cât îi credeți.

 

Adauga comentariu