Nimic nu vă clintește

La Brașov, un tânăr de 29 de ani a murit cu 200.000 de euro în cont, bani pe care i-a strâns în timp record. A murit din vina statului român, certat cu forurile internaționale. N-au ieșit oamenii cu sutele de mii de stradă, chiar dacă următorii pe listă ar putea fi chiar ei.

La Iași sunt încă oameni cărora nu le pasă cât de furați sunt, dacă furtul este împachetat sub forma simbolurilor naționale. Asta, în timp ce niște copii încă se culcă flămânzi, niște mame sunt fugărite de acasă cu prunci în brațe de niște bărbați alcoolici, iar cel care le ajută mai mult decât autoritățile este un preot. Care mai și construiește case pentru ele, din donații. Are o poveste minunată omul ăsta. Nu se iese în stradă pentru furturile din bani publici ori pentru condițiile grele în care trăiesc mulți oameni din capitala Moldovei.

La Gorj, un copil de 15 ani a fost bătut crunt de tatăl lui pentru că a îndrăznit să mănânce două felii de salam. Felii de salam câștigate din munca lui, cu ziua, în curțile altor oameni. Autoritățile au stabilit că părinții nu-s un pericol. Nici acolo n-a ieșit nimeni în stradă, pentru a apăra drepturile copiilor bătuți cu bestialitate de părinți inconștienți.

La București, săptămâna aceasta, și-au votat Codul Penal în forma preferată de ei. N-au dat explicații, deși sunt plătiți din banii voștri. Nu v-ați dus peste ei, nu i-ați luat la întrebări. Cine îndrăznește să o facă este catalogat drept vândut cuiva. O mână de oameni nu va schimba lumea, nu-i va speria.

Nu ieșiți în stradă pentru nimic important. Nimeni și nimic nu vă poate zdruncina conștiința. Stați în case, vă certați pe internet, sperați să nu vi se întâmple vouă, dați șpăgi când e cazul, acceptați că ”merge și așa”, săriți etape, acționați ”românește”. Și atât.

Adauga comentariu