Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii: ”Imediat are mai multe înțelesuri în România”

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a ținut să își încheie activitatea diplomatică în țara noastră la Iași, la Palatul Culturii, acolo unde și-a început-o în urmă cu patru ani. Ne-a mărturisit că iubește România, iubește Iașiul pentru locurile lui frumoase, pentru Palatul Culturii care a fost reabilitat ”minunat”, pentru poezia lui Mihai Eminescu și pentru limba română, pe care a învățat-o tot aici. Vorbește neașteptat de bine limba română și este foarte atent să nu facă greșeli. 

Vorbește cu mare drag despre români și România. Crede că suntem ospitalieri și prietenoși, că avem o țară cum rar se găsește, dacă e să vorbim despre frumusețile naturale.

”România a fost o țară în care am locuit cu mare plăcere, a fost casa mea timp de patru ani, m-am simțit acasă, pentru că românii sunt prietenoși. Mi-a făcut mare plăcere să locuiesc aici și să vizitez o țară foarte frumoasă. Ce este mai puțin bun... iubesc România, este o țară minunată. Este progres. La Iași se simte, iar progresul trebuie făcut în ceea ce privește infrastructura”, a declarat ambasadorul Paul Brummell.

Ne-a mărturisit și că în România a înțeles că ”imediat” are mai multe sensuri.

”Cred că am înțeles că imediat are foarte multe sensuri aici, în România. Poate să însemne că ceva o să fie făcut imediat, poate să însemne că nu o să fie făcut niciodată, poate să însemne între cele două. Dar aveți o țară foarte frumoasă, e o mare plăcere să locuiesc aici”, a mai spus ambasadorul britanic.

Paul Brummell a ales ca la Iași să aibă loc ultima sa vizită în calitate de diplomat. A organizat o conferință în Sala Voievozilor, din Palatul Culturii. Din păcate, la această conferință au fost mai mulți jurnaliști decât reprezentanți ai oficialităților ieșene.

Paul Brummell se va întoarce la Londra, unde va ocupa postul de șef al Departamentului Angajament Strategic, responsabil de relația cu instituțiile neguvernamentale.

 

Adauga comentariu