Poveste din Iași: „Am luat-o în brațe și am urcat-o în tramvai. Putea să fie mama mea”

Căci toamna, în Iași nu se adună doar elevii, studenții, tinerii sau bătrânii. Iașiul mai adună povești frumoase. Culese de pe cele șapte coline și adunate în ochii celor pe care îi vedem în fiecare zi pe stradă. Căci fiecare om din jurul nostru are o poveste, însă, uneori, cele mai frumoase se scriu din lucruri mici, mărunte, dar care fac diferența. Vă prezentăm o poveste din orașul nostru, acum plin de frunze de toamnă, dar mai frumos ca niciodată.

 

A plecat într-o cursă obișnuită spre Copou și nimic nu prevestea că va stârni un val uriaș de emoție datorită unui „gest simplu”, cum mărturisește chiar el, personajul principal al unei scene spontane, în care a dat dovadă de un puternic simț civic. Vasile Adochiței, de 59 de ani, este vatmanul din cadrul CTP Iași care, atunci când se pregătea să oprească mijlocul de transport în Stația Filarmonica, a observat o femeie în vârstă care aștepta tramvaiul sprijinindu-se de un cadru.

 

Bărbatul a coborât imediat din vagon și a ridicat-o în brațe pe bătrâna căreia i-ar fi fost imposibil să se poată urca singură în vehicul, a așezat-o pe scaun și i-a adus și cadrul, cel care o ajută să se deplaseze zi de zi. Angajatul CTP i-a promis călătoarei că o va ajuta și la coborâre, în Stația Stadion, acolo unde era așteptată de către o nepoată de-a sa.

Am luat-o în brațe și am urcat-o în tramvai. Putea să fie mama mea, cum să nu o ajut?! Am mai ajutat și alți călători, dar nu consider că am făcut ceva special, e normal să ne sprijinim unii pe alții, la nevoie. Am observat, de-a lungul timpului, că sunt și călători care se ajută între ei și mă bucur. Cu toții ar trebui să îi ajutăm pe bătrâni, căci și noi ajungem ca ei”, a transmis, cu vocea tremurândă, angajatul CTP, care lucrează ca vatman de 13 ani.


 

Adauga comentariu