PREMIERĂ! Un profesor din Iași și un student din București vor străbate traseul Amsterdam-Constanța în caiac

Asociaţia Club Sportiv „Al. I. Cuza” Iaşi și Primăria Municipiului Iaşi vor desfășura proiectul „Cuza pentru România”, organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri din 1918. Proiectul are ca scop celebrarea Centenarului de-a lungul traseului naval al Europei (Marea Nordului, Olanda / Amsterdam - Marea Negră, România / Constanţa).

Traseul în lungime de aproximativ 3.100 de kilometri va fi străbătut cu un caiac de dublu. Echipajul va fi format din prof.univ.dr. Marin Chirazi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care este și coordonator de proiect, și Iulian Andon, student la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” din București.

„Traseul este o premieră pentru România, nefiind strabătut de niciun român cu o ambarcațiune de agrement. Vom traversa prin 77 de ecluze și nouă țări. Din cei 3.100 de kilometri aproximativ 850 de kilometri vor fi parcurși în amonte, mă refer la Rin și Main. În toate cele aproximativ 40 - 45 de zile vor fi înregistrate temperatura apei și cea de afară, viteza și direcția vântului, mai mulți parametri psihologici, precum și frecvența cardiacă și a țesutului adipos”, a declarat prof.univ.dr. Marin Chirazi.

Adauga comentariu