Proteste și ciocli

Scandări împotriva PSD, a Guvernului României, împotriva lui Liviu Dragnea. Nervi, înjurături, huiduieli, gaze lacrimogene, oameni bătuți, răniți din ambele tabere, zeci de plângeri, povești emoționante despre abuzurile jandarmilor, jandarmi care au încercat să manipuleze opinia publică, invocând o paralizie a unei colege bătute crunt, deși starea ei nu era atât de gravă. Însă întotdeauna o femeie bătută va face impresie puternică, nu contează din ce tabără este, iar spiritele se inflamează repede, rostogolindu-se cu sălbăticie în online, în sute și mii de distribuiri.

Am văzut copii folosiți pe post de pavăză de departamentul de comunicare al Jandarmeriei Române, după ce șefii au constatat că sute de mii de români îi urăsc cu patimă. Nu le-a mers, lumea s-a enervat și mai tare.

S-a ieșit în toate orașele mari ale țării. La Iași au fost aproape 10.000, seară de seară. Oamenii de aici au fost pașnici, au huiduit PSD-ul, pe Dragnea, pe Tudorel Toader (ce ghinion e să fii ministrul hulit al Justiției din Iași!), pe Viorica Dăncilă și cam tot ce are legătură cu social democrația din România.

Nu a fost nevoie de intervenția în forță a jandarmilor. S-a scandat totuși ”Jandarmeria apără hoția!”, în timp ce niște fete din grupul aflat lângă mine le spuneau jandarmilor de pe margine: ”Ne pare rău, băieți, voi sunteți chiar mișto. Nu e despre voi, nu e personal, e despre colegii voștri de la București!”.

Și au mai apărut și ei. Cioclii. Ăia de vor să-și facă imagine în urma protestelor. Ăia care vor să arate că ei sunt de ”partea bună” a baricadei. Și-au tras două, trei fotografii, au stat încă vreo cinci minute, după care au plecat din piață. Și-au încărcat pozele pe contul de Facebook și au mai și sponsorizat postarea, postare care, cu tot cu bani, a adunat atâtea reacții câte obțin fotografiile cu pisici, în mod organic.

Este vorba despre deputatul PNL Costel Alexe, care, după ce ”s-a unit” cu ceilalți colegi etichetați în fotografiile de pe pe Facebook (deputatul Marius Bodea și consilierul local Ciprian Bostan), a considerat că a salvat destul Iașiul, România și s-a dus în treaba lui. A fost un bun cetățean, a bifat un eveniment important, a mai făcut ceva pentru oamenii care l-au trimis în Parlament să le apere interesele, a putut dormi liniștit în noaptea respectivă.

 

 

 

Adauga comentariu