RAREŞ BOGDAN ŞI GUSTUL BROAŞTELOR RÂIOASE ÎNGHIŢITE: "Mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, că nu îi simpatizez foarte mult, dar majoritățile parlamentare sunt aritmetice"

"Mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, că nu îi simpatizez foarte mult, dar majoritățile parlamentare sunt aritmetice", ne spune acum Rareș Bogdan, înainte de întâlnirea dintre liderii PNL și cei ai PSD. Şi, cică "Prima opțiune rămâne USR".

Să facem un slat în urmă cu doi ani (o unghiuţă în calea Timpului), când, pe cai mari, Rareş Bogdan zicea Comitetul Naţional al Partidului Naţional Liberal: "Primarii noştri vor recâştiga mandate şi vreau să îl rog pe fiecare preşedinte de filială, pe fiecare prim-vicepreşedinte, pe fiecare preşedinte de organizaţie locală, pe Ludovic Orban, pe Raluca, pe Iulian: nu îi primiţi în partidul nostru, ferecaţi uşile PNL pentru orice ales local al PSD! Nu au ce căuta în PNL. Îi vom zdrobi. Sunt dezorientaţi, sunt îngenunchiaţi. (...) Nu aveţi ce să vorbiţi cu ei. Zdrobiţi-i în alegeri! Nu au ce căuta în casa noastră"

"Acum un an şi jumătate păreau că vor câştiga, acum sunt praf şi pulbere, sub 15%, iar noi suntem în creştere şi vom fi şi mai puternici. Nu avem nevoie de nimeni decât de dumneavoastră şi de români, nu avem nevoie de niciun aliat astăzi, aliaţi îi avem pe bunul Dumnezeu şi poporul român. În jurul PNL şi pe condiţiile PNL se va face următoarea guvernare. Alegerile prezidenţiale sunt cheia viitoarelor alegeri".

Acum alta este aritmetica:

"Știți bine părerea mea despre PSD. În același timp, sunt extrem de conștient că interesul României este de a avea un guvern extrem de rapid. Azi PNL are 115 parlamentari. Restul până la 134 sunt în grupul dlui Orban. 80 are USR, 30 are UDMR. Pentru a construi o majoritate mai avem nevoie de o parte din neafiliați, care sunt cinci, sau de o parte din grupul minorităților naționale, care sunt 18. Am mai avea nevoie de minim nouă voturi pentru a trece un guvern de dreapta".

"Azi (joi - n.r.) vom sta de vorbă cu cei de la PSD. Nu se pune problema ca PNL să renunțe în vreun fel la poziția de premier, dar, înainte de orice, chiar dacă mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, nu ascund asta... Nu îi simpatizez foarte mult, dar în același timp sunt un om conștient, care știe că majoritățile parlamentare sunt aritmetice. Vom sta de vorbă pe fiecare subiect. Cu siguranță, dacă ne păstrăm individualitatea și dacă vom reuși să venim cu un plan foarte clar de reformă, vom găsi cea mai bună soluție".

Dar e bine că întâlnirea de miercuri cu liderii USR "a lăsat speranța că lucrurile pot merge spre o refacere a coaliției".

Dar ce ne facem dragă Rareş cu "artimetica" dacă te-ai grăbit să-l articulezi pe fostul amic Ludovic Orban (care deja aliniază 16 voturi ultranecesare refacerii Coaliţiei)?

"Ludovic Orban, din păcate, a ajuns să fie din ce în ce mai irelevant și în acest moment, prin atitudinea sa, face mult rău partidului pe care l-a condus și care i s-a supus și care a fost extrem de în regulă în relația domnia sa. Nu înțeleg comportamentul domniei sale de mult. Acum, cu atât mai puțin" - a ţinut să ne spună Rareş Bogdan.

Cum ziceam: La cum mimează politicienii că negociază, adevărul e că putem s-o ducem cu Cîţu interimar şi până la pulivară...

 

Adauga comentariu