Referendumul ”Coaliției pentru Familie”, motiv de zâzanie colectivă (VIDEO)

La începutul lui aprilie, Știri de Iași vă prezenta un reportaj despre demersurile pe care le fac cei de la ”Coaliția pentru familie” ce urmau să ducă la organizarea referendumului care să modifice un rând din Constituția României. Trei milioane de oameni ar fi semnat pentru stabilirea clară, negru pe alb, că în țara noastră se pot căsători doar un bărbat și o femeie. Este știut asta, avem un Cod Civil în care este precizat acest lucru.

Însă, totodată, avem și referendum. Acum, la început de octombrie. Unul care ne costă nu mai puțin de 43 de milioane de euro. S-a pornit o adevărată dezbatere în societate, taberele s-au împărțit, curge cu înjurături, păreri pro și contra, îndemnări spre vot ori spre boicot.

Din aprilie până acum nu s-a schimbat nimic. Politicienii intervievați atunci rămân pe poziții. La fel și fețele bisericești, precum și cei care fac parte din comunitatea LGBTQ, care asistă la un fel de vânătoare de vrăjitoare. De fapt, sunt voci care susțin că acest referendum nu este nimic altceva decât un exercițiu politic, în urma căruia partidele politice vor să își demonstreze unul altuia ce forță au.

Vă prezentăm mai jos reportajul video realizat de Știri de Iași:

Un sistem de sănătate prăbușit, corupt, în care oamenii mor pe capete. Din vina statului român, care nu e în stare să investească în spitale, medicamente, aparatură modernă și sănătatea pacienților săi. Medici care pleacă, asistente care părăsesc țara, bătrâni care îngrijesc alți bătrâni, în afara țării. Copile însărcinate, fără pic de educație sexuală, din generația ”Singur acasă”. Copii bolnavi de cancer. Adulți bolnavi de cancer. Străzi neasfaltate.

Sărăcie. Una lucie, în care peste 250.000 de copii din România se culcă noaptea flămânzi. Drumuri neasfaltate, școli care cad pe tine, un sistem de învățământ care mai mult te prostește. Dascăli plătiți prost, care și-au pierdut speranța. Bătrâni umiliți după zeci de ani de muncă, considerați adevărate poveri.

Sărăcie. Umilință. Boală. Corupție. Moarte. Pe toate astea le avem în România. Și chiar mai multe. Dar altceva ne pregătesc parlamentarii în aceste zile! Ceva măreț, care ar trebui să ne aducă aminte de origini, de cum eram în urmă cu 2.000 de ani. Îi interesează cum e cu familia, cu tradițiile, cu valorile. Și vor să scrie asta negru pe alb, în cel mai important act al țării noastre: în Constituție. Sunt ajutați de oameni uniți într-un grup de inițiativă, care se laudă că protejează familia. Și vreo trei milioane de oameni li s-ar fi alăturat în acest demers.

În reportajul nostru veți afla care sunt punctele de vedere ale factorilor tuturor implicați și/sau afectați de acest referendum: Coaliția pentru Familie, Biserica Ortodoxă, parlamentari, membrii comunității LGBT, psihologi.

Adauga comentariu