Referendumul CpF. Pr. Constantin Sturzu: ”Nu tot ce suportă patul trebuie să legalizeze statul!”

Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a explicat, pentru Știri de Iași, care este poziția oficială a Bisericii Române Ortodoxe cu privire la referendumul Coaliției pentru Familie. Este vorba de referendumul prin care în Constituție ar urma să apară precizarea că, în România, sunt permise doar căsătoriile între un bărbat și o femeie.

Știri de Iași: Cum vede Biserica inițiativa celor de la Coaliția pentru Familie?

Pr. Constantin Sturzu: Ne bucurăm că există această inițiativă cetățenească fără precedent în istoria României. Nu știm să mai existe și nu există o altă acțiune de amploarea aceasta. Trei milioane de oameni să semneze ceva pentru ceva în țara aceasta. Aici se vede interesul deosebit pe care îl au oamenii pentru a proteja ceva ce există. Această Coaliție pentru Familie nu vine cu un lucru nou, ci vine să întărească ceea ce există deja, prevăzut în legislația românească și în Codul Civil. Vine să afirme din nou cât de important este ca familia să se bazeze pe această căsătorie dintre un bărbat și o femeie. Dacă relativizăm acest lucru, se ajunge apoi la lucruri cu totul nebunești.

Știri de Iași: Ce fel de lucruri nebunești?

Pr. Constantin Sturzu: Spre exemplu, într-o țară din America Latină, imediat după ce s-au căsătorit doi oameni de același sex, s-au găsit trei bărbați să se căsătorească între ei. Ei au spus că, dacă se poate între doi, de ce nu și între trei? Dacă se poate, de ce nu toate combinațiile posibile? De ce nu mă pot căsători cu o capră? Sau cu o piatră? De ce nu mă pot căsători cu mine însumi, dacă eu sunt narcisist și mă iubesc și mă uit în oglindă?

Este o italiancă care s-a căsătorit cu ea însăși. A fost nefericită în alte relații și că se căsătorește cu ea însăși. Iată până unde merge nebunia. Și atunci, faptul că această Coaliție vine cu o inițiativă... Nu impune nimic, propune. Oamenii vor vota ca familia să fie întemeiată pe această căsătorie dintre un bărbat și o femeie și acest lucru să fie consemnat în legea cea mai înaltă a țării, în Constituție, cred că este un lucru de bun august care vine să întărească o instituție de care avem mare nevoie, mai ales în perioada în care ne aflăm, când natalitatea scade, când cresc numărul de divorțuri, când copiii au atâtea probleme, pentru că nu sunt crescuți în familii sănătoase, organizate, așezate cum se cuvine pe cale.

Știri de Iași: Oamenii gay vor rămâne gay, cu tot acest referendum.

Pr. Constantin Sturzu: Este opțiunea lor personală, nu intervine nimeni în ceea ce se întâmplă între ei și în patul lor. Eu am mai spus-o și cu alte prilejuri: nu tot ce suportă patul trebuie să legalizeze statul! Ce este acolo este treaba lor. Așa cum noi nu ne băgăm peste ceea ce dânșii doresc să facă, nici dânșii nu au dreptul să impună aceste lucruri la nivel legislativ. Una este o opțiune personală și alta este o chestiune care trebuie să fie valabilă pentru toți, ca o direcție, ca un reper, și care este validat de istorie, de tradiție și, mai ales, de însuși Dumnezeu, care așa ne-a creat: bărbat și femeie.

Mai jos puteți urmări reportajul INTEGRAL al echipei Știri de Iași cu privire la acest subiect:

Adauga comentariu