În România te caută Moartea şi pe trotuar, şi în casă, şi în Cristelniţă, şi în bar, şi în spitale. Şi te găseşte

Unui individ de 68 de ani din Oneşti, evacuat în urmă cu vreo 10 ani din propria sa casă în urma unei sentinţe judecătoreşti, i-a căşunat, ieri, că i s-a făcut o mare nedreptate – aşa că şi-a luat „dreptatea” în propriile mâini. Şi a intrat cu forţa în fostul apartament unde a dat peste doi muncitori zugravi pe care i-a luat ostatici.

Cum a reuşit un moşneag de 68 de ani să facă asta, habar nu am şi nici nu acesta este subiectul – dar sunt convins că miliţienii care au „acţionat” prin inacţiune la această luare de ostatici au crezut că există o complicitate între agresor şi agresaţi. Ar fi aceasta o scuză pentru modul defectuos în care au acţionat? Nu. Că nu sunt plătiţi să facă presupuneri, ci să acţioneze.

Cert este că modul în care s-a acţionat a dus la moartea celor doi ostatici. Agresorul este în spital, rănit prin împuşcare, soția sa a fost reținută pentru complicitate la lipsire de libertate.

Cică șefii din Poliție fac o anchetă internă la Onești, pentru a verifica dacă au existat pași greșiți și în intervenția autorităților. Poate se verifică şi ce anume a declanşat acest conflict care e mocnit şi nerezolvat cel puţin din 2018. Gheorghe Moroșan, criminalul, ameninţa într-o filmare intrată în posesia Bugetul.ro, că dacă autoritățile nu vor lua măsuri, având în vedere că familia sa a fost amenințată cu armă de foc, va răspunde cu armă de foc.

Citez: "(…) S-au prezentat la apartamentul mai sus-menționat cu ordin de evacuare. El a trecut la bruscări și amenințări, atât el, numitul Tabarcea, cât și Butnariu David. La aceste amenințări au participat și jandarmii. Unul din jandarmi, pe nume Pelin Ion, a scos pistolul din dotare și i-a pus pistolul la cap fiicei mele, că, dacă nu părăsește apartamentul, o împușcă. În acel moment, i-a pus cătușele la mână și a dat-o afară forțat din apartament”

Măcar acuzaţia de abuz în serviciu a jandarmului ar trebui anchetată serios, că pe mine unul nu m-ar surprinde că există dezaxaţi în uniforma statului român care acţionează după cum le dictează urma de la chipiu care le ţine loc de circumvoluţiune.

În rest, parcă au dreptate toţi internauţii care scriu pe reţele de socializare că un poliţist deghizat în notar şi un altul deghizat în reprezentant legal al actualului deţinător al apartamentului, „înarmaţi” cu un pix şi o coală A4 pe care îi "satisfăceau" dementului cerinţa de a redeveni proprietar pe ce considera că a pierdut pe nedrept, ar fi rezolvat problema.

Dar de la domnul Lăzărescu, abandonat din Salvare cu perfuzia în mână, Moartea la români îmbracă haina nepăsării colective: lasă, bă, că n-a murit lumea dintr-atât! Ei se fac că ne plătesc, noi ne facem că muncim şi că ne pasă.

Moartea se-mbată şi se urcă la volan să te urmărească cu maşina pe trotuar, sau să se izbească de tine (amărăştean cu „Dacia”) cu SUV-ul de neam prost (dacă se poate echipat şi cu girofar), pe contrasens. Te bate ca o mamă bună şi amarnic de iubitoare cu ajutorul fratelui, îndemnat să-ţi sară pe burtă până-ţi ies maţele pe gât. Te dă cu capul de calorifer ca un soţ grijuliu şi mai ales iubitor care măcar aduce banii la copii. O fi ştiind nesimţita de ce (că toată ziua meliţează din gura aia). De aceea nici o soţie cu frică de Soţ şi, mai ales, de Sfânta „Ce-o să Zică Lumea, Maică?”, mai abitir ca cea de Dumnezeu, nu-şi va reclama agresorul. Şi, oricum, de ce să-l reclami, la ce bun? Să te aştepte cu jungherul între blocuri şi să-ţi ia gâţii, ca apoi o judecătoare ne... şcolită să-i motiveze gestul „era omul stresat, în stare de şoc, n-a protestat societatea civilă şi pentru el”... „o să se facă o expertiză psihiatrică, ceva, nu era în apele lui”. O iubea nebuneşte... se vede după cu câtă sete i-a căutat cu jungherul inima...

Moartea te ia în România din cristelniţă. În numele Tatălui (gâl-gâl), al Fiului (gâl-gâl-gâl) şi al Sfâtului Duh (uite-l că i-a bufnit sângele pe nas! Amin!) – către Cer pornim! Botezat, conform Cutumă Strămoşească, prin urmare înger.

Dacă nu te ia popa, te ia pedofilul. Dacă scapi de amândoi, te ia lover-boy-ul să te facă damă de consum.

Ai scăpat? Dar avem o gamă întreagă de accidente la locul de muncă, de incidente acolo unde te duci să te distrezi şi crezi că eşti în siguranţă până arzi de viu. Dacă scapi, te omorâm în spitale.

Mai nou Moartea îţi ia gâţii în apartament cu negociatorul asistat mintal la poartă.

Iar au stat miliţienii la poartă să-şi poată face mendrele psihopatul - la fel ca la Caracal. De unde să ceri gândire tactică şi strategie în creierul de militian care numai la cum să facă să ajungă la pensia specială se gândeşte? Muşchii lor minte nu are, decât la ordin. Daca era chef spărgeau uşa, năvăleau pe geam, se revărsau din WC. Aşa, cu luare de ostatici, cu sechestrare de persoane, au trebuit să aştepte aviz de la procuror. Ca la Caracal.

Miliţienii români au văzut prea multe filme americane cu luări de ostatici, în care negociatorul rezolvă problemele pe muchie de cuţit – nu cuţit înfipt în carotidă, dar n-au văzut filmul în care negociatorii români n-au reuşit să o convingă pe o femeie să nu se arunce de pe acoperişul unui bloc, deşi a rulat recent, în regia lui Arafat.

Şi ăstora le plătim pensionarea la 42 de ani cu zeci de mii de lei pe lună?

Conform calculelor făcute de Adevarul.ro, 2.970 de pensionari din cei 9.575 de beneficiari de pensii speciale (de serviciu, să nu-i jignim) nu îşi primesc pensiile lunare în baza propriilor contribuţii, acestea fiind plătite integral din bugetul de stat. Avem aproape 3.000 de privilegiaţi care nu au plătit nici măcar 1 leu contribuţii, dar încasează 641 milioane de lei pe an. Printre aceştia sunt şi cei care ne girează (veghează, supraveghează), zilnic, moartea.

Şi gata!

Adauga comentariu