Scandalul clădirii de patrimoniu demolate continuă. Marius Bodea îi cere demisia primarului Chirica

Scandalul clădirii de patrimoniu național, care a fost dărâmată de unul dintre investitorii imobiliari ai orașului, cu acordul Primăriei Iași (despre care Știri de Iași a scris AICI) este departe de a se fi terminat.

După reacția primarului Mihai Chirica, care mai mult a jignit decât a explicat, făcându-i ”proști” pe deputatul Marius Bodea și pe Alexandru Muraru, fostul manager al Institutului Patrimoniului Național, acum i se cere demisia.

I-o cer cei doi amintiți mai sus, care susțin, în continuare, că asistăm ”la cea mai cinică acțiune de demolare ilegală a unui simbol al istoriei noastre, pentru a face loc unui bloc pentru prietenul său ce a participat și la cumătria sa”, susține Bodea.

Bodea: ”Demisia, făptuitorule Mihai Chirica!”

Acesta prezintă, în continuare, fix ceea ce  arătat și Știri de Iași în articolul de ieri: că acea clădire pentru care a fost semnată demlarea este a unei alte familii”

“Domnule primar care ți-ai permis să mă jignești de nenumărate ori, inclusiv vineri cand m-ai gratulat cu epitetul “prost” , iți voi răspunde, clar, în câteva puncte, ca pentru făptuitori, ca să înțelegi ridicolul, grotescul și penalul situației în care te afli.

Adresa stradală Str. Bălcescu nr . 17 (și nu 17 A!!!) pentru care ai semnat demolarea, autorizația de construcție ulterioară a blocului samsarului prieten cu tine (și pentru care și celălalt făptuitor cinic din fruntea Direcției Județene de Cultură, Băbâi Virgil,  a dat răspunsuri și avize false), aparține unui alt imobil, unei alte familii! Vezi  hârtia   din atașament, făptuitorule! Este emisă tot de Primăria Iași! La această adresă stradală nu exista, într-adevăr, casă monument istoric, iar proprietarii sunt tocmai cei care se revoltă de golănia ce ai pus-o la cale cu ceilalți făptuitori! Înțelegi ridicolul situatiei? Folosiți identitatea victimei, criminalilor, ca să acoperiți identitatea făptuitorului samsar imobiliar. “ Ați demolat” in acte casa altuia. Am vizitat-o și vineri și e chiar foarte întreagă. Privește poza din atașament, făptuitorule!

Casa ce ai demolat-o se afla pe Strada Bălcescu 17A, făptuitorule! Da, la nr. 17A! Era o altă casă și știați toți asta!  Ca să vezi ce mare diferență reprezintă o literă! Nu spune că nu știai asta, făptuitorule, ai înnebunit lumea spunând că ești singurul din Iași ce cunoști pe dinafară toate străzile orașului cu toate numerele arondate! Era casa uneia dintre cele mai marcante personalități ieșene din perioada interbelică, făptuitorule! Petru Pogonat, fost prefect al Iașului în anul 1920, fost deputat în anii de după 1921.  Și, mai ales, fost primar al Iașului, care a condus orașul cu cinste și smerenie, făptuitorule. Nu ca tine! Era cunoscută ca și Casa Pogonat. Vezi foto atașat, făptuitorule!

Prinși cu hoția, chiar de proprietarii casei de la nr 17, ați inventat, pe genunchi, o altă casă monument istoric, a III-a din povestea asta, încercând să o “puneți“ în locul celei ce ați demolat-o! Este vorba de casa de pe Strada Nicolae Bălcescu nr 17 BIS, aflată în imediata vecinătate a casei de la nr 17 și a celei demolate de la nr. 17 A. Grotescul situației, făptuitorule, este acela că această casă istorică inventată de voi, pentru care nu aveți cum să dețineti dosar de casă monument-istoric, este o banală casă de protocol construită de comuniști, în perioada anilor 80, unde a stat șeful Securităii locale a lui Ceaușescu si Prim-secretarul de la Iași al Partidului Comunist Român. Înțelegi acum grotescul, făptuitorule? Pui un mini-bloc al comuniștilor în locul unui petec de istorie națională interbelică, în locul unde a trăit somitatea Petru Pogonat, care a fost arestat și întemnițat tocmai de comuniști! Rușine! Concluzie: 3 imobile cu 3 adrese diferite, Bălcescu 17, Bălcescu 17 A, Bălcescu 17 BIS! Și voi ați dărâmat-o conștient pe cea care era casa monument istoric. Curat penal!”, a precizat Marius Bodea.

La rândul lui, Alexandru Muraru susține că este necesară oprirea imediată a lucrărilor.

”Toată desfășurarea acțiunii pentru demolarea ilegală a acestui imobil de patrimoniu arată că există o rețea infracțională foarte bine pusă la punct la nivelul Primăriei Iași. Oprirea lucrărilor este urgentă, trebuie realizată imediat! Observ că la nivelul Primăriei sau la nivelul Direcției Județene de Cultură nu mai există nicio brumă de bună-credință pentru ca interesul public să fie servit, în condițiile în care cei îndrituiți să apere patrimoniul cultural și istoric al comunității ieșene s-au transformat în avocații dezvoltatorului care a demolat clădirea!”, a declarat Alexandru Muraru.

Adauga comentariu