Scara către Rai se oprește în tavan

În 1971, formația vocal-instrumentală Led Zeppelin lansa șlagărul „Stairway to Heaven”. Pe scurt, este vorba despre o doamnă care își cumpără o scară către Rai. Sigur, piesa are semnificații mult mai profunde, dar să rămânem la partea cu scara. Ideea căii de acces spre Paradis i-a preocupat pe oameni dintodeauna. Cum se ajunge, mai exact, la râurile de lapte și miere? E o scară de bloc, una de incendiu, e o scară de șantier? De ce nu o scară rulantă? Sau de ce o scară și nu un lift? Tot felul de întrebări.

Una dintre întrebări ar fi: cum ar arăta scara către Rai, dacă aceasta s-ar afla în România? Păi... s-ar opri în tavan. Unde, bă? În tavan!

„Noul cămin cultural din Dumbrăvița, comună de lângă Timișoara, a costat aproape 8 milioane de lei, potrivit primarului Horia Bugarin. Construcția a început în 2018 și ar fi trebuit să fie gata la sfârșitul anului trecut, dar lucrările sunt făcute doar în proporție de 85%. Și sunt deja probleme.”, scrie libertatea.ro.

Una dintre probleme ar fi că două scări duc în tavan. Adică, acolo se opresc. Adică, aia e destinația lor finală. Pe cale de consecință, dacă astea ar fi scările către Rai, avem o problemă, ca popor. Pentru că Raiul ne-ar fi interzis. Sau maximul de Rai la care putem spera e un tavan. „A fost un om bun, s-a dus în Tavanul Domnului.”

„Două scări, placate cu granit, au balustradă, sunt făcute din beton și se termină în planșeu. Când l-am întrebat pe constructor «domnule, dar de ce ai făcut scara asta?», a răspuns «pentru că așa era pus în proiect». Bun, dar nimeni n-a venit să ne spună?”, a declarat primarul Horia Bugarin pentru televiziunea comunei, Dumbrăvița TV.”, mai scrie libertatea.ro.

O altă informație prețioasă din această știre magică e că există o televiziune în comuna timișeană Dumbrăvița. Îmi imaginez o Alba-Neagra rurală: „Hei, salut! Sunt Răzvan Dragoș și joc alba-neagra cu populația de porci din comună!”

Apoi, îmi imaginez cum vine Sfântul Petru în inspecție. Se uită la scara către Rai care se oprește în tavan și spune: „Apoi, domnu' dragă, nu știu cine v-a lucrat aici, dar ăla n-a fost înger bun!”

„Contactați de Libertatea, reprezentanții firmei de proiectare îl contrazic pe primar și spun că scările au fost gândite în ideea că, în viitor, se vor realiza terase deasupra clădirii. „A fost o decizie economică. În condițiile în care activitatea centrului cultural se va extinde, se va putea modifica structura pe aripile laterale, unde se vor putea deschide terase.

Cu tot ce presupune o astfel de modificare: realizarea unor suprafețe de uzură, ridicarea pereților exteriori etc. Structura a fost gândită pentru a permite această transformare. Scările sunt monolit și nu se puteau realiza ulterior. Aceasta este explicația. Asta i-am explicat și domnului primar, dar…”

Deeeci, până la urmă a fost un meșter bun! Unul care s-a gândit că, la un moment dat, Primăria va dori să deschidă tavanul către Rai, iar scările au fost făcute în avans. De unde putem conluziona că, în acest moment, în România ar exista niște scări către Rai, dar nu suntem încă în spațiul Schengen al Raiului.

De îndată ce România va îndeplini toate condițiile de aderare, Raiul se va deschide și pentru noi. Până atunci, va trebui să ne mulțumim cu un tavan. Deci, dacă aveați planuri să ajungeți în Rai în perioada următoare, mai amânați-le puțin.

„Primarul spune că sunt probleme și cu tavanul, dar și cu parchetul, ambele fiind deja deteriorate. Edilul se plânge și de faptul că în proiectul pe baza căruia s-a realizat construcția nu a fost inclus un studiu acustic, astfel că e nevoie de noi investiții pentru ca noul cămin cultural să nu fie folosit doar ca sală de nunți.”, mai scrie libertatea.ro.

Aparent, și sala de nunți a Domnului e cu probleme. Deci, dacă aveați programată o „Nuntă în cer” în perioada următoare, va trebui s-o amânați și pe aia.

Adauga comentariu