Sfinți, tămâie, jandarmi, Cherecheș, Cozma, Chirica. Într-o țară dementă, ăștia ne conduc

Am urmărit prostită, aseară, declarațiile celui care până ieri era șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș. Cum a mângaiat el steagul, cât de afectat a vorbit el despre învrăjbirea dintre români, cum ne-a adus el aminte că pe timp de iarnă se apelează și la jandarmi pentru deszăpezire, la fel și la inundații. Totul, într-un birou ticsit cu icoane uriașe și medalii pentru o mulțime de merite deosebite. Mai lipsea mirosul de tămâie și-un deget de sfânt ițindu-se dintr-o cutie poleită cu aur, așezată la vedere pe birou.

Nimic însă despre oamenii nevinovați bătuți la proteste, nimic despre faptul că s-a aruncat cu gaze lacrimogene, nicio explicație despre modul în care (nu) au știut să acționeze pentru a-i lua pe huligani pe acolo, nimic despre vreun dosar penal în care cei care făceau scandal să fie cercetați, nimic despre personajul  sinistru îmbrăcat în alb, care i-a dirijat pe jandarmi pe toată perioada protestului.

O bătaie de joc a fost aseară! La adresa mea, a ta, a tuturor oamenilor din țara asta, în care ai ajuns să urli pe stradă, cerând să fii respectat, deși nu te ascultă nimeni și o mai și încasezi dacă sari calul. În țara asta, în care urci ”muia” la loc de cinste în lupta cu corupții, că doar așa simți că te poți bate cu ei, de la egal la egal.

Dar ei, ăștia despre care tot se urlă în stradă, sunt bine. Zâmbesc în continuare, merg în vacanțe, își văd de ei și de proiectele lor. Se dau neînțeleși, sunt un fel de luptători pentru popor, puși la zid.

Și uite așa îl vezi pe Cherecheș, primarul de la Baia Mare, care a câștigat alegerile din pușcărie, cum se laudă el că semnează pentru campania ”Fără penali în funcții publice”. Sau pe Miron Cozma, acel Miron Cozma, groparul Văii Jiului, cum se plânge că nu-i ajunge pensia de 4.100 de lei pe lună și cum se dă drept ”caz social”. Ori pe Mihai Chirica, primarul nostru (fost viitor pesedist), care dă bani publici pe toate prostiile: 800.000 de lei pe un catarg cu un steag în vârf, 1.000.000 de lei pe un soclu din beton, 100.000 de euro pe niște cai care-s vai mama lor, pe toalete de 35.000 de euro bucata, care stau mai mult închise, că detergenții-s scumpi.

Pentru toți ăștia noi suntem vinovați! Pentru fiecare ieșire a lor nesimțită, noi suntem de vină! Pentru că n-am știut să votăm. Ne-am pișat pe el de vot, iar acum ne plângem.

 

Adauga comentariu