Stadiu avansat al lucrărilor de modernizare pe străzile Mihail Kogălniceanu și Theodor Pallady

Proiectul de modernizare a străzilor Mihail Kogălniceanu și Theodor Pallady are un stadiu avansat de realizare. Amintim faptul că cele două artere de circulație fac parte dintr-un program care include străzile Mihail Kogălniceanu (573 de metri), Dimitrie Ralet (253 de metri) și Theodor Pallady (316 de metri).

Astfel, pe strada Mihail Kogălniceanu, lucrările de modernizare au ajuns la un stadiu de realizare de 90%, fiind în derulare finalizarea racordurilor cu străzile adiacente, marcajele și semnalizarea rutieră. Pe strada Theodor Pallady, lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 75%. La fel ca în cazul primei artere de circulație, echipele Conest SA lucrează la racordurile cu străzile adiacente, urmând a fi executate marcajele și semnalizarea rutieră.

Lucrările de modernizare pe strada Dimitrie Ralet au fost demarate pe 17 septembrie, motiv pentru care echipele de muncitori au lucrat la desfacerea trotuarelor și a bordurilor existente. Amintim faptul că pe această artera de circulație, SC Delgaz Grid SA a avut
intervenții în carosabil ca urmare a implementării proiectului „Înlocuire conducte și branșamente gaze naturale”.

În timpul lucrărilor de modernizare a străzilor Mihail Kogălniceanu, Theodor Pallady și Dimitrie Ralet, constructorul Conest SA va delimita sectoarele de drum închise și va utiliza elemente de semnalizare specifice. Vor fi asigurate circulația mașinilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei și Poliției, precum și accesul la proprietăți.

Modernizarea străzilor menționate constă în realizarea unei îmbrăcăminţi din mixturi asfaltice cilindrate la cald, corectarea profilelor longitudinal şi transversal ale străzii, amenajarea intersecțiilor cu străzile laterale, asigurarea scurgerii apelor pluviale, trasarea de marcaje rutiere, refacerea trotuarelor, amenajarea de parcări, montarea de borduri, ridicarea la cotă ale căminelor rețelelor edilitare (apă, canal, gaze etc.), mobilarea străzii cu coșuri de gunoi, amplasarea de indicatoare rutiere noi și de stâlpi delimitatori și, acolo unde este cazul, refacerea pistei de bicicliști.

Adauga comentariu