Tibi Ușeriu concurează din nou în zona polară! De această dată nu merge „să afle românii despre un drum de la Cercul Polar, ci să afle restul lumii de Via Transilvanica”

„Atunci când nu mai poți, mai poți un pic!” este cebrul îndemn al lui Tibi Ușeriu la autodepășire, îndemn auzit anul trecut în cadrul ultramaratonului de la Cerul Polar „6633 – Arctic Ultra”, competiție câștigată de bistrițean de trei ori consecutiv.

Sportivul declarase la reîntoarcerea lui în țară că nu va mai concura în acest an la „6633”. Asta nu îl oprește pe bistrițean să concureze în alte competiții, unele chiar mai dure decât cea pe care și-a adjudecat-o de trei ori.

Una dintre aceste curse nebune este și ultramaratonul de la Yukon din Canada, o competiție extremă desfășurată pe o distanță de 700 de kilometri, despre care Tibi spune că este o cursă mai grea decât cea de la „6633”:

 „În 3 februarie voi lua startul la o nouă cursă extremă Yukon Arctic Ultra. Voi încerca să parcurg cei aproape 700 de kilometri cu gândul la un drum spre acasă, al nostru. Fiindcă Via Transilvanica, o să vedeți, într-o bună zi va face parte din viața multor români și străini. Alerg așadar ca ambasador al Via Transilvanica, acest Camino românesc, care ne poate aduce pe toți mai aproape unii de alții. Iar acum, parcă e nevoie de acest lucru mai mult ca niciodată” – a precizat Tibi Ușeriu pe pagina sa de facebook.

Tot acolo sportivul a postat și un clip în care vorbește despre motivul participării sale în această competiție, aceta fiind strâns legat de Via Transilvanica – un traseu de 1.000 de kilometri care unește România de la nord la sud, un proiect al Asociației Tășuleasa Social:

Adauga comentariu