Țigări moldovenești de contrabandă descoperite în bordul unui Citroen înmatriculat în județul Iași

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița, polițiștii de frontieră au descoperit, în jurul orei 5.30, 6.420 țigarete de proveniență duty-free, ascunse într-un loc special amenajat în bordul unui Citroen. Autoturismul, înmatriculat în județul Iași, era condus de cetățeanul R. Moldova Viorica I., în vârstă de 37 de ani, care, dorind să intre în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control.

În baza profilului de risc, s-a decis efectuarea unui control amănunțit asupra mașinii și a persoanei, echipa comună de control, formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră, descoperind astfel că cetățeanul moldovean încerca să introducă ilegal 6.420 țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty-free, în România.

În cadrul acțiunii și conform prevederilor legale, femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, în timp ce țigările în valoare totală de 1.477 lei au fost confiscate, iar autoturismul, în valoare de 9.000 lei, indisponibilizat în vederea confiscării.

Adauga comentariu