(VIDEO) Efectul Dragnea: Maricel, în pericol de moarte!

Amenințări peste amenințări pentru social democrații cu funcții din cadrul formațiunii politice. Și astea nu sunt de azi, de ieri, de când capul tuturor pesediștilor, Liviu Dragnea, a ales să povestească în prime time, la televizor, cum l-au privit insistent asasinii cazați la un hotel de multe stele din capitală și i-au arătat, pe rând, degetele.

Nu doar Dragnea a fost oropsit, urmărit și amenințat, ci și unul de-al nostru, din fainul târg al Ieșilor. Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, a povestit despre urmăriri ca-n filme și amenințări cu moartea, primite pe vremea când era secretar de stat și cică le încurca socotelile băieților deștepți din domeniul energiei. Totuși, el a făcut la acea vreme sesizări la organele de anchetă, semn că a luat toate aceste lucruri în serios.

”Am primit amenințări când eram la Economie, atunci când am preluat Hidroelectrica și avea patru miliarde de euro datorii. Și atunci când am început să facem curățenie, băieții ăia deștepți, cele 87 de firme care căpușau Hidroelectrica și sistemul energetic din România, atunci au fost într-adevăr probleme. Am făcut o adresă la Ministerul de Interne, pentru că erau câțiva care mi-au amenințat chiar și familia. Atunci când am vrut să, chiar dacă nu era sarcina mea, am vrut să dau o mână de ajutor și am fost într-o comisie pentru Fortus, atunci iar am primit amenințări, chiar și pe față, că am și familie acasă. Am făcut cerere la vicepremier atunci, pentru că era cu siguranță națională, pentru protecția familiei. Am cerut eu supraveghere. Dacă alții se feresc de supraveghere, atunci eu, la Minsterul Energiei, am cerut eu supraveghere.

Ca fapt divers, când mergeam înspre Turnu Severin, la Combinatul de apă grea și la mine, că am găsit pierderi fantastice acolo, era ceva ce nu vă puteți închipui era... cum ieșeam din București, după Craiova, aveam mașini care se țineau după mine, probabil să merg lin, să nu dau prin gropi, să nu deraiez în șanț. Și mi s-a recomandat... N-am mai plecat singur niciodată. (...) Dimineața, la 7:00-8:00, vedeam și multe alte aspecte”, a povestit Maricel Popa, vizibil afectat și acum, după atâția ani.

Finalul este unul fericit, la fel ca în cazul lui Dragnea: Maricel Popa a scăpat nevătămat. Și uite așa a ajuns președinte de consiliu județean. Soroșe, nici aici nu ți-a ieșit!

Adauga comentariu